1508702Телерик Академия – водещата образователна организация, която подготвя следващото поколение дигитални лидери, обяви, че на 19 ноември стартира нова програма за подготовка на Java програмисти – Telerik Academy Alpha с Java.
Обучението продължава 6 месеца и подготвя участниците за летящ кариерен старт в ИТ сектора с един от най-популярните програмни езици в света. Програмата е подходяща както за студенти в областта на информационните технологии, така и за специалисти от други сфери, които целят да се преквалифицират. Обучението е с изцяло практически фокус, а форматът е присъствен.
Участниците работят по реални проекти и казуси от компании под менторството на опитни технологични трейнъри. Докато трупат технологичен опит и знания, курсистите развиват също личностните и комуникационните си умения с помощта на експерти.
Кариерна вечер с Java.
Повече за програмата и възможностите за професионална реализация с Java желаещите могат да научат по време на специализираното събитие „Как да стартираш кариера с Java“. То ще се проведе на 19 септември от 19:00 ч. в трейнинг центъра на Телерик Академия. Входът е свободен, но се изисква предварителна регистрация. В рамките на кариерната вечер участниците ще научат повече за програмата Telerik Academy Alpha. Те ще разберат и кои са качествата и уменията, необходими за успешна професионална реализация в ИТ сектора, директно от възпитаници на Академията.
Кандидатстване.
От кандидатите се изисква да са навършили 18 г. и да са мотивирани да започнат кариерното си развитие в ИТ сектора. Желаещите е необходимо да подадат автобиография на сайта на Телерик Академия до 12 октомври. След това да се явят на входен изпит по основи на програмирането с език по избор: Java, C#, JavaScript, C++, Kotlin, PHP, Python или Swift. Подготвителни материали могат да бъдат намерени онлайн. На финала е необходимо да преминат кратък онлайн когнитивен тест, който подпомага последващия индивидуален подход на преподаване към всеки курсист.
За Telerik Academy Alpha.
Вече близо десет години Телерик Академия подготвя софтуерни специалисти за професионален старт в ИТ. Проучванията сочат, че над 70% от завършилите започват работа до 1.5 месеца след края на програмата, а скоро след това и останалите. Възнагражденията им надвишават с 60% средните за ИТ сектора заплати, които традиционно са сред най-високите в страната. Възпитаниците на Академията могат да кандидатстват за работа във всяка компания от индустрията. „Курсистите сами решават в кои компании да кандидатстват, след като завършат обучението си. Те могат да избират включително и между компаниите от партньорската ни мрежа – едни Съобщение за медиите от водещите технологични компании в България и в световен мащаб, търсещи отлично подготвен талант. С регулярни срещи и активности, даваме възможност на двете страни да се опознаят и да вземат най-правилното решение“, коментира Михаил Вълков, генерален мениджър на Telerik Academy Alpha.

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...

Между 6 месеца и 1 година са необходими на българските компании, за да се подготвят за еврозоната. Това показват резултатите от неформално проучване на Асоциация на...