altОрлин Горанов и Мариан Бачев ще се превъплътят в ролите на Дон Кихот и Санчо Панса в бродуейския мюзикъл “Човекът от Ла Манча”, който ще бъде поставен на 17 октомври от 19:00 ч. в зала 1 на Националния дворец на културата (НДК).

Историята на Дон Кихот оживява в премиерното издание на мюзикъла на Пловдивската опера. Зрителите ще се насладят на играта и на гостуващите актьори Елена Атанасова и Кръстю Кръстев от Драматичния театър в Пловдив.

Бродуейският хит “Човекът от Ла Манча” от Дейл Васерман, Мич Лей и Джо Дариън е отличен с 10 награди “Тони”, известни и като театралните “Оскар”-и, включително в категориите “Най-добра музика” и “Най-добър мюзикъл”.

Екипът включва художниците Иван Токаджиев и Петър Митев, хореографът Боряна Сечанова, режисьорите Евгени Господинов и Борис Панкин. Диригент е Константин Добройков.

Повече за сюжета.

Дон Мигел де Сервантес и неговият прислужник Санчо са хвърлени в тъмница по заповед на Светата Инквизиция. Те са обвинени в престъпления срещу Църквата и ще бъдат разпитани, и евентуално съдени.

Сервантес обаче, има нещо толкова скъпоценно, колкото живота му – ръкописа на един от най-великите романи за всички времена – “Знаменитият идалго Дон Кихот де Ла Манча”.

Пред опасността да му бъде отнет, Сервантес измисля необичаен, дързък и блестящ ход, с който дасе измъкне от ситуацията.

Билетите са вече в продажба на касите на Билетен център-НДК.
Цените им след 15 септември са на цени от: 15,18, 25, 35, 45 лв.!

Вижте още:

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...