Компания на годината 2015На 17 февруари по време на пищна церемония бяха връчени годишните награди „Компания на годината 2015”.

Официалната церемония беше инициирана и организирана от списание „Business Lady” и се проведе под патронажа на Томислав Дончев, заместник министър-председател по европейските фондове и икономическата политика.

Официални партньори на награждаването бяха Българска търговско-промишлена палата, Български форум на бизнес лидерите, Германо-Българска индустриално-търговска камара и Висше училище по застраховане и финанси.

Общо 19 компании, институции и медии получиха официално признание за положените усилия в посока развитие на човешкия капитал, устойчиво развитие, иновативен мениджмънт, непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга, конкурентоспособност и иновации, успешен бизнес модел, корпоративна социална отговорност, добро пазарно позициониране и други.

Официални гости на церемонията бяха Божидар Лукарски, министър на икономиката; Зорница Русинова, заместник-министър на труда и социалната политика; Цветан Симеонов, председател на БТПП; Мариета Захариева, изпълнителен директор на Изпълнителна агенция за насърчаване на МСП; Георги Руйчев, изпълнителен директор на Български форум на бизнес лидерите; д-р Марияна Симеонова, изпълнителен директор на Агенция по трансплантация и други, които връчиха награди на някои от отличените компании.

В категория „Промишленост” призът отиде при „Девня Цимент” АД за „Устойчиво развитие и иновации в добивната промишленост“.

В най-широко застъпената в това издание категория "Индустрия" бяха отличени няколко компании: „Алкомет” АД получиха отличие за „Устойчиво развитие и иновации в производството”, „Литекс Моторс“ пък грабнаха награда за „Устойчиво развитие, иновации и качество в автомобилостроенето“.

Фабрика за майонеза „Краси“ бе отличена за „Устойчиво развитие, качество и контрол в производството на хранителни продукти“, а „Престиж-96” АД получиха признание за „Устойчиво развитие, качество и иновации в производството на захарни изделия“.

В категория „Фармация” наградата отиде при Glaxosmithkline Bulgaria, които бяха отличени за „етичност, устойчиво развитие и иновации във фармацията“. CryoSave България пък бяха наградени за „Устойчиво развитие, качество и сигурност в съхранение на стволови клетки“ в категория „Здравеопазване”. Награда в същата категория получи и екипът на Медицински комплекс „Д-Р Щерев” за „Устойчиво развитие и иновации в репродуктивната и феталната медицина“. А Eazy Credit пък грабнаха приза за „Устойчиво развитие, отговорно кредитиране и етичност в небанковата сфера“ в категория „Финансов сектор”.

Компания на годината 2015В сектор „Иновационен мениджмънтТ” беше отличена Econt Express за „Най-иновативна куриерска компания“ (за уникалния проект Econt Smart Courier).

Paysafe Bylgaria грабнаха наградата в категория „Глобален Бизнес” за „Сделка на годината – 2015“ (за сливането на компаниите Skrill и Optimal Payments). Рефан България спечели приз за “Стабилни позиции в световен мащаб и позитивен обществен имидж“. В категория „ИТ сектор” отличие спечели Samsung Bulgaria за кампанията си BeFearless – Използване на новите технологии за развитие на човешкия потенциал. Телепол ЕООД пък получиха отличие за „Ефективност и иновации в сферата на охраната и сигурността“ отново в същата категория.

В „Ритейл сектор” призът грабна Билла България, които бяла отличени за “Етичен бизнес модел“. А в категория „Рекламен бранш” награда получи J Point Group за “Печатни иновации и цялостни комуникационни решения“. ИА Фокус пък бе отличена за „Цялостен принос за развитието на новинарството и информационните медии в България“, а Радио Витоша и сутрешното предаване „Тройка на разсъмване” грабнаха награда за „Цялостен принос за популяризиране на социални и благотворителни каузи“.

Всяка отличена компания получи подаръчен комплект, осигурен от Рефан България.

Водещи на официалната награждаването бяха известните актьори Деси Бакърджиева и Явор Ралинов. За доброто настроение на гостите се погрижаиха победителката в последния сезон на X Factor Християна Лоизу и носителите на Купа България за 2015 и номер 1 в Ранг листата на Българската федерация по спортни танци за състезатели над 19 години (за стандартни танци) Ивайло Котев и Елица Мариновска от танцов клуб „Амаранд М” и танцов клуб „Дъга”.

Наградите на списание Business Lady са продължение на основната цел на изданието - да споделя успешни бизнес модели, да бъде трибуна за различни професионални успехи, лични качества и достижения.

*b2b Media е медиен партньор на събитието.

Вижте още: