1484962За седма поредна година бяха връчени годишните награди на сп. Business Lady. Домакин на официалната церемония беше София хотел Балкан, който посрещна личности от бизнес средите, политиката, културата и приятели на списанието. Организаторите бяха подбрали 19 изключителни бизнес дами в 12 категории от обществения живот, бизнеса и медиите.
В категория ИКОНОМИКА И МЕНИДЖМЪНТ бяха отличени две дами. Изпълнителният директор на "Национална компания индустриални зони" ЕАД - Антоанета Барес, бе наградена за Ефективен мениджмънт, привличане на чуждестранни инвестиции и успешно управление на индустриални проекти. Отличие получи и Камелия Панайотова, директор "Фасилити Мениджмънт" за Европа в Съдърланд Глобал Сървисиз – за Добри практики, управление и контрол на глобални проекти в сферата на фасилити мениджмънта.

В категори СТРОИТЕЛСТВО И АРХИТЕКТУРА отличие за Зелени практики, високи стандарти и изключителен професионализъм получи арх. Весела Мирянова, изпълнителен директор на „АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ” АД. Илияна Захариева, Директор „Корпоративни комуникации” в A1, грабна приз за Успешни комуникации и ребрандиране, в категория ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ. Управляващият директор на „Аркон Консулт” ООД – Венета Димитрова, бе отличена за Ефективен мениджмънт на консултантска компания, добри практики и иновации в счетоводните услуги във ФИНАНСОВИЯ СЕКТОР. В тази категория награда получи и Илона Станева, Директор "Маркетинг и реклама" на Fibank, заедно с екипа на Smart lady, за Налагане на търговска марка.

В сектор ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ бяха отличени две дами в тазгодишното издание на наградите на сп. Business Lady. Д-р Венелина Милева, изпълнителен директор на Аджибадем Сити Клиник - Болница и ДКЦ Токуда получи награда за Ефективен мениджмънт, добри практики и иновации, и качествена здравна услуга. Основателят на клиника „ЕвроДерма” - д-р Мариела Хитова грабна приз за Успешно управление на специализирано лечебно заведение, високи стандарти и социална ангажираност в областта на дерматологията и естетичната медицина.

Арх. Богдана Панайотова, управител на "Ен Ар Консулт" ЕООД, получи отличие в категория СТРОИТЕЛСТВО, за Успешно развитие на собствен бизнес. В сектор ФАРМАЦИЯ призът грабна Лилия Караманчева, генерален мениджър на Queisser Pharma България. Наградата й бе присъдена за Изграждане и управление на успешен бизнес модел и екип. В категория ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ признания получиха две дами – Юра Драганова, директор „Човешки ресурси“ в „Солвей Соди“ АД бе отличена за Добри практики, грижа към служителя и развитие на човешкия капитал в химическата индустрия. Добромира Манасиева, директор "Човешки ресурси" в Experian Bulgaria пък грабна приз за Ефективно изграждане на работодателска марка.

Росица Телкеджийска, ръководител на Био ферма "Моравско село" грабна приз в сектор ЗЕМЕДЕЛИЕ, за Отстояване на био кауза: Био производство за чиста храна и здрави хора. Борислава Георгиева, мениджър "Човешки ресурси" в Наксекс Технолоджикал Дивелопмънт получи отличие за Създаване на магистърска програма в специалност "Мениджмънт в ИТ" и професионална общност на специалистите по Човешки ресурси в ИТ сферата, в категория ИТ СЕКТОР. Основателят и мениджър на Quintessentially България – Димана Василева, бе наградена в сектор УСЛУГИ, за Бързоразвиваща се компания и налагане на търговска марка, успешно прилагане и адаптиране на добри практики.


Марина Цекова, репортер, водещ „Новини” и продуцент на документалната поредица „Темата на Нова” грабна приза в категория МЕДИИ, за своята Качествена и обективна телевизионна журналистика. За кулминация на вечерта организаторите избраха категория ЛИЧНОСТ – ВДЪХНОВИТЕЛ, в която отличиха две дами – Жана Иванова, собственик на Издателска къща "Жануа`98" грабна приз за Вдъхновяваща и иновативна издателско-продуцентска дейност. И Виктория Стоянова - успешен предприемач и мениджър с активна гражданска и социална дейност, която получи награда за Успешен пример и добри практики в съвместяването на съвременните социални роли на жените.

„Вдъхновение е ключовата дума за успеха на жените в бизнеса, обществения живот, политиката. Този успех и градивна женска енергия с всяка година набират все по-голяма сила и мощ – за това сме свидетели всички ние в тази зала” – сподели Даниел Димитров, издател на списанията Business Lady и Bulgaria Business Review и създател на Business Lady Club.

Сред специалните гости на събитието бяха Велик Занчев, заместник-министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията; инж. Валентин Йовев, заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството; Лозана Василева, заместник-министър на земеделието; Ирена Георгиева, заместник-министър на туризма; Стамен Янев, изпълнителен директор на Българска агенция за инвестиции; Георги Колев, заместник-председател на Комисията на здравеопазването; арх. Борислав Игнатов, председател на Камарата на Архитектите в България; Калин Поповски, заместник-председател и Комисията по труда, социалната и демографската политика, член на Комисията по здравеопазване; Георги Руйчев, Изпълнителен директор на Български Форум на Бизнес лидерите и други, които връчиха част от наградите на отличените дами.

Годишните награди на сп. Business Lady се реализираха с официалното партньорство на радио Фокус, информационна агенция Фокус, информационна агенция Кросс, b2bmedia.bg, flashnews.bg, Mail.BG, Radar.BG, Manifesto.BG. Водещи на събитието бяха актьорите Явор Ралинов и Илия Георгиев, а за доброто настроение на гостите се погрижиха квартет Белканто, Нов симфоничен оркестър, талантливите деца – музиканти и лауреати от фондация „Консонас”, клуб по спортни танци „Проданс”. Всяка отличена дама си тръгна с подаръчен комплект, осигурен от селективната швейцарска козметика на клетъчно ниво SKIN CODE, а гостите имаха възможност да се насладят на изтънчените вина на винарска изба БОНОНИЯ ЕСТЕЙТ.

Наградите се връчват за най-голям принос на българската делова жена в различни категории. Целят да се даде гласност на успешните управленски модели, ефективните бизнес практики и адекватно развитие на човешкия капитал, като по този начин се поощри женското предприемачеството сред българската общественост. Наградите на списание Business Lady са продължение на основната мисия на изданието - да подкрепя позициите на дамите в обществото, давайки гласност на техните професионални успехи, качества и достижения.

1484962-1 

Вижте още: