1366470Месец май вече настъпи, а с него наближава и голямата винена обиколка на света! Първото издание на Discover.Vino World събира огромното разнообразие от чуждестранни вина, които се предлагат на българския пазар. На 12 и 13 май 2017 ще ви отведем на вълнуващо пътешествие из най-интересните винарски райони по света.
И през изминалата 2016 г., производител №1 на вино в света продължава да е Италия! Съвсем заслужено, по време на изложението-дегустация Discover.Vino World, най-много ще са производителите именно от Италия, която ще се представи със 170 вина. Каквото и да се каже за тази страна, като винена дестинация, няма да е достатъчно. Безспорен факт е, че тя се нарежда сред най-любимите места на винените пътешественици. По време на Discover.Vino World ще бъде представено огромното разнообразие на вина от емблематични райони като Пиемонт, Лигурия, Емилия Романа, Алто Адидже, Венето, Фриули Венеция Джулия и др. Ще научите защо местните наричат Бароло – кралят, а Барбареско – кралицата на Пиемонт.

Италия произвежда повече различни видове пенливо вино от всяка друга страна в света и всички те идват от северните райони на страната. Discover.Vino World ще ви срещне с тях и разбира се, със звездата на областите Венето и Фриули Венеция Джулия – просеко.

Няма да останат разочаровани и почитателите на легендарните зони на Тоскана - Chianti, Chianti Classico, Brunello di Montalcino и т.н. Заедно с тяx сили ще премерят мускулестите червени вина на Юга - неро д'Авола и алианико.

Другата голяма географска зона по време на Discover.Vino World се полага на Франция - с над 110 вина. Французите може да отстъпват с малко пред производител №1, но едва ли някой смее да оспорва вековната им връзка с виното.

На 12 и 13 май, в Сан Стефано Плаза, ще бъдат представени емблематичните Бордо, Бургундия, Шампан… Ще се потопим в романтиката на по-южните Прованс, Долината на Рона и Лангедок, но без да забравяме изискания Елзас и магическата Долина на Лоара. Мерло, каберне совиньон, сира, пино ноар, шардоне и совиньон блан – всички тези световноизвестни сортове водят началото си именно от Франция и по време на Discover.Vino World ще имате възможност да опитате едни от най-добрите образци, произведени в родината им.

Билети за събитието може да закупите на място или онлайн на:
http://www.vintageclub.bg/category/sabitia-37

Вижте още:

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...