Дни на Белгия в България “Fun, Food & Technology”XI издание на Дните на Белгия в България: бизнес и технологии, изкуство и изненади за сетивата

Интересна и разнообразна програма, в която са вплетени теми от бизнеса, изкуството и кулинарията, очаква бизнес общността в столицата от 7 до 18 ноември по време на традиционните Дни на Белгия в България. Проявата се провежда за единадесета поредна година и бележи годишната кулминация на българо-белгийските връзки в бизнеса и културата. Инициативата се организира от Посолството на Белгия в София и бизнес клуб „Белгия-България-Люксембург“, в който са представени голям брой белгийски компании с бизнес у нас. Тази година Дните представляват своеобразен обществен дебют на новия посланик на Кралство Белгия у нас Н. Пр. Франсоа Бонтан, който е патрон на събитието.

Тазгодишният фестивалът е под надслов “Fun, Food & Technology” и се открива на 7 ноември с церемония по връчването на престижната бизнес награда „Primus Inter Pares“. Тази година темата на отличието са технологиите. С тази тема българо-белгийската бизнес общност поставя акцент върху определящата роля на технологиите в развитието на двустранния бизнес. На нея е посветен и бизнес семинар в рамките на програмата на Дните.

Дегустации на белгийски кулинарни специалитети и бира запазват мястото си в програмата и тази година с идеята, че храната и нейното споделяне отварят врати за общуване и разбирателство между хората. От 6 до 11 ноември любителите на изкуството ще бъдат изкушени да разгледат изложбата „Акценти от белгийското изкуство на комикса“, която ще бъде отворена в галерия „Средец“.

Музикалният акцент на XI Дни на Белгия в България е джаз концерт-среща на изтъкнати музиканти от Белгия и България, които ще предложат интригуващ тур в България, Белгия и Балканите. Концертът е на 8 ноември в Студио 1 на БНР, като се изисква предварителна резервация поради очаквания голям интерес.

Вижте още: