Двадесетото издание на PR Приз “Промените са ни в природата” ще се проведе изцяло онлайнСтартира двадесетото издание на най-дългогодишния конкурс в сферата на връзките с обществеността – PR Приз 2020. Състезанието отличава най-добрите кампании на фирми, медии и публичен сектор за комуникация на корпоративни новини, продукти и услуги, каузи и събития.

“Запазването на конкурса през тази особена година е важно за БДВО решение, което беше взето след дискусия сред колегите и задълбочен анализ на условията, в които комуникационната общност е поставена в момента.”, коментира Илияна Захариева, председател на БДВО. “В УС на организацията сме категорични, че провеждането на двадесетото издание е символично и ще бъде прието като положителен знак от бранша и бизнеса като цяло. За ПР-ите винаги е било характерно в предизвикателствата да откриваме възможност за промяна, чрез която да успяваме да реализираме още по-големи успехи. Ще го докажем и този път, като реализираме конкурса професионално и отговорно, със специални преференциални условия за участие в тази трудна ситуация за бранша, предоставяйки на колегите най-високата трибуна за представяне на работата им.”, допълва Захариева.

Тази година публичните представяния на проектите и журирането ще са изцяло онлайн и ще се предават на живо в реално време в мрежата. Така всеки, който желае, ще може да проследи проектите, които го вълнуват.

  • Приемът на проекти в конкурса стартира днес и ще продължи до 18 юни включително

  • Публичните защити ще се проведат в Zoom и ще се излъчват на живо в интернет

  • Цените за участие във всички категории са намалени наполовина

По традиция PR Приз ще отличи най-добрите специалисти в „Комуникационна агенция“ и „Вътрешен комуникационен отдел“, а най-успешните кампании ще се борят в категориите “Корпоративна комуникационна кампания”, „Кампания за устойчиво развитие/ корпоративна социална отговорност“, „Комуникационен проект в неправителствения сектор“, „Комуникационен проект в публичния сектор“, „Проект за вътрешни комуникации“, „Комуникационен проект за продукт или услуга“, „Специално събитие“, „Комуникационен проект на медия“, „Кризисни комуникации“, „Дигитална кампания или проект“, „Комуникационна кампания за работодателска марка/ Employer Branding“.

Председател на журито на PR Приз 2020 ще бъде Асен Асенов - директор „Корпоративни комуникации”, ПОК „Доверие”. Асенов е председател на Обществения съвет на БДВО и бивш председател на организацията.

“Мисля си, че точно в тази година, в която COVID-19 нанесе солидни щети на нашия бранш, е от изключително значение провеждането на PR приз. По този начин ще дадем възможност на всички колеги да покажат своите постижения, ще наградим добрите проекти и кампании, направени през миналата година и ще отправим недвусмислено положително послание към бизнеса и обществото. Нещо повече, това става в годината, в която конкурсът отбелязва своята 20-годишнина и преминавайки през всякакви предизвикателства през своето съществуване, за пореден път ще изпълни важната си мисия, за която бе създаден – да представи пред широката публика истинското лице на професията ни, което се характеризира с високи постижения, етично поведение, обществена ангажираност, а и с чисто човешка емпатия”, коментира Асенов.

„PR Приз 2020 ще е изцяло дигитален, каквото вече е и голяма част от ежедневието ни – професионално и лично. Онлайн провеждането на публичните представяния е възможност да бъдат видяни от много повече колеги, а онлайн оценяването ни позволява да разширим състава на журито и с участието на професионалисти, които работят в чужбина. Дигиталното издание на PR Приз 2020 „Промените са ни в природата“ е нашето признание към комуникационната общност, която преминава стремително през всички промени и се трансформира заедно, подкрепяйки клиентите си.”, коментира Елена Стефанова, изпълнителен директор на БДВО.

Общо 14-те конкурсни категории ще бъдат журирани от водещи комуникационни специалисти с различни профили.

Откритите представяния, на които кандидатите за престижните призове ще защитават публично проектите си, ще се проведат онлайн на 27 – 28 юни 2020 г. Кои са отличените носители на PR Приз 2020 ще разберем в края на месец юни.

Заявките за участие могат да се подават на интернет страницата на БДВО тук:   http://bdvo.org/pr-приз-2020/ до 18 юни включително.

Важни дати:

Приемане на проектите: 18 май – 18 юни 2020 г.

Публично онлайн представяне на кампаниите пред жури: 27 – 28 юни 2020 г.

Обявяване на носителите на PR Приз 2020 – края на юни 2020.

Пълният регламент на конкурса и онлайн заявка за участие са публикувани тук.

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...