1341973Процесът за подаване на предложения за лекции стартира и ще продължи до 1 март

На 1 и 2 юни София отново ще събере автори на техническа документация, технически редактори и преводачи, информационни архитекти, мениджъри на проекти, продуктови мениджъри и консултанти от Югоизточна Европа. Поводът е осмото издание на конференцията Evolution of Technical Communication.


Събитието се организира от tekom Europe, европейската асоциация на професионалистите в сферата на техническите комуникации. Българското подразделение на tekom, tekom Bulgaria, е създадено в началото на 2015 г. и от тогава до сега успява да привлече над 40 български професионалисти в своята организация. Всички членове на tekom Bulgaria ще ползват специална отстъпка от цената на билетите за конференцията.

Тази година конференцията ще се проведе в Sofia Event Center, за да успее да отговори на нарастващия интерес и да посрещне повече посетители.

Тази седмица стартира и процедурата за подаване на предложения за презентации и обучителни сесии (уъркшопи) на конференцията. Желаещите да споделят своя опит, свързан с основната тема на конференцията – „Иновации в софтуерната документация“, могат да направят това на страницата на конференцията http://evolution-of-tc.com/ до 1 март. Вариантите за участие са презентация (30-40 мин) или уъркшоп (90 мин). Акцентът на сесиите трябва да бъде върху теми като информационно моделиране, интелигентно съдържание, DITA, потребителски опит (UX), мултимедийна и видео документация, стандарти за писане и стратегия за съдържание. Всички сесии ще се провеждат на английски език. Повече информация може да бъде намерена тук: http://evolution-of-tc.com/become-a-speaker/call-for-papers/ .

„В последните осем години конференцията прерасна от инициатива на представители на бранша в международно събитие, което привлича експерти в сферата на техническата комуникация от целия регион и е подкрепяно от най-голямата професионална организация на техническите комуникатори в Европа - tekom. С това нарастват и очакванията към конференцията. Вярваме, че ще ги оправдаем и тази година и ще имаме възможност да посрещнем много нови лектори и посетители от региона“, сподели Ангел Лафчиев, мениджър потребителска комуникация в SAP и член на инициативния комитет на tekom Bulgaria. SAP е дългогодишен партньор в организацията и спонсор на конференцията Evolution of Technical Communication.

Програмата на конференцията покрива последните тенденции в техническите комуникации, представени от лектори от цял свят. Участие в минали издания на Evolution of Technical Communication са взимали лектори от Германия, Швейцария, Индия, Израел, Полша, САЩ, Канада, Турция и България.

Сред компаниите, които подкрепят конференцията, са SAP, VMware, Syncro Soft (oXygen XML Editor) и Xeditor. Всеки, който желае да е информиран за новините, свързани с конференцията Evolution of Technical Communication, може да следи събитието във Facebook - https://web.facebook.com/evolutiontc/ .

За повече информация: http://evolution-of-tc.com

Вижте още: