Всички доказани формати за набиране на средства в полза на студентите се провеждат с успех, независимо от ситуацията с COVID-19

На 10 октомври в „Пирин Голф и Кънтри Клуб“ край Банско Американският университет в България (АУБ) събира свои приятели и поддръжници на целодневен благотворителен голф турнир за любители. Събитието AUBG & Friends Fundraising Golf Tournament се провежда веднъж годишно и набира средства, които се изразходват за стипендии на талантливи студенти. Благодарение на тазгодишното четвърто издание на състезанието ще бъдат поощрени млади хора със забележителни изяви в спорта.

„През цялата година АУБ изпълнява програма от събития за попълване на своя фонд за стипендии, а благотворителите стават все по-многобройни“, споделя в.и.д. на университета д-р Дейвид Еванс. „И въпреки че COVID-19 промени из основи дневния ред на обществото, а и на висшето образование, ние сме максимално активни, следвайки своите ценности. Сред тях е осигуряването на равни възможности и подкрепата за талантливи млади хора. Въпреки трудните времена университетът отговаря адекватно на предизвикателствата и с много общи усилия набираме все повече средства за стипендии“.

Университетът кани за участие в турнира представители на публичния и частния сектор, както и випускници на АУБ, които са сред най-активните дарители на своята Alma Mater, преподаватели и студенти. Форматът на състезанието е индивидуален Stableford в две дивизии. За начинаещите е предвидено кратко въвеждащо обучение. Подготвени са индивидуални и групови пакети за участие, за да може всеки желаещ да се включи според финансовите си възможности и да подкрепи каузата на АУБ. Специална програма ще осигури приятно прекарване на придружителите и семействата на участниците. Във вечерните часове се провеждат награждаването на победителите и официалният коктейл.

Освен благотворителната цел, събитието е оригинален формат за създаване и укрепване на контакти между университета от една страна, и държавната администрация и частния бизнес от друга, в неформална среда и приятелска атмосфера.

Можете да се регистрирате за участие в турнира тук: https://www.aubg.edu/aubg-friends-fundraising-golf-tournament

Вижте още: