ИКЕА представи новата си лимитираната колекцияСерията беше показана за първи път у нас в своеобразен малък карнавал в магазин ИКЕА.

Със специално модно шоу ИКЕА представи новата лимитирана колекция TILLFÄLLE, която комбинира ярките мотиви характерни за южните страни със скандинавския минимализъм.

TILLFÄLLE беше представена за първи път в България от Мая Велянова – мениджър комуникации и интериорен дизайн в ИКЕА, както и от дизайнерa Мила Атева, която стои зад модния бранд Sassa Björg. Тя използва платове от колекцията, за да създаде уникални рокли, носещи духа и колорита на Бразилия.

“Всичко в Бразилия е по-лежерно от това, с което сме свикнали на Скандинавския полуостров. Пропорциите са по-големи, архитектурата е по-необикновена,  хората сякаш се наслаждават на живота в по-голяма степен.“, казва Мете Нисен, творчески лидер на TILLFÄLLE.

ИКЕА представи новата си лимитираната колекцияБразилия извира от всяко ъгълче на новата колекция на ИКЕА.

Идеята за TILLFÄLLE се заражда, когато дизайнерите на ИКЕА обръщат поглед към наследството на скандинавския дизайн с въпроса – докъде стигат пределите на този стил.

В търсене на отговора, те поемат към бликащия от енергия Сао Пауло, за да намерят вдъхновението не само в обзавеждането, но и в начина, по който живеят хората там - с цветове, настроение и музика. “За период от 48 часа, се потопихме в бразилската култура – музеи, пазари, ресторанти, графити и архитектура. Вдъхновени от видяното, трансформирахме идеите си в продукти,“ допълва още Мете Нисен.

Вижте още: