ИКЕА представя лимитираната колекция TESAMMANS в колаборация с Raw Color

Тя е вдъхновена от цветовете, които внасят свежест в деня ни.

Колекцията TESAMMANS, в превод ,,заедно“ от шведски, е доказателство как цветовете могат да дадат нов облик на ежедневието, да преобразят домовете и да озарят пространството, което ни заобикаля. Сътрудничеството между дизайнерското дуо Даниера тер Хаар и Кристоф Брач от студио Raw Color и познанията на ИКЕА за обзавеждането на дома, създава колекция от 18 артикула. Тя включва мебели, текстил и декорации, а всеки от тях се фокусира върху неочаквана, но хармонична палитра, представяща цветни комбинации и впечатляващи десени.

„Нашият подход към цветовете е винаги емоционален и интуитивен. Изследваме как различните нюанси взаимодействат помежду си, за да се подсилят един друг. Цветовете никога не са сами – те се нуждаят от компания. Това е като рецепта, при която намирането на правилния баланс, за да заблести един обект, е от ключово значение,“ споделя Кристоф Брач от Raw Color.

Колекцията изследва и дизайнерската философия на Raw Color, съсредоточена около трансформиращите способности на цветовете. Плетеното одеяло TESAMMANS демонстрира тази идея с графични линии и плътни цветове. От разстояние изглежда, че нюансите се преливат един в друг, но отблизо могат да се отличат отделните цветове. Концепцията продължава и при абажурите, налични в два размера за окачване или поставяне на маса. Дизайнът включва три абажура, които преминават от тъмни към по-светли тонове и създават различни отражения, докато улавят светлината.

ИКЕА представя лимитираната колекция TESAMMANS в колаборация с Raw Color

Стенният часовник, съчетаващ декоративното изкуство с инженеринг експертизата, илюстрира разнообразния асортимент от предмети на колекцията и въвежда интерактивен елемент с постоянното си движение.

Модулът за съхранение TESAMMANS на колела се отличава с ярки цветове, здравина и елегантност. Той демонстрира как живата палитра и графичните линии на Raw Color, обединяват експертния опит на ИКЕА в дизайните на мебели, за да създадат функционално и отличаващо се произведение. От друга страна, модулът създава ефекта на Моаре – това е визуален феномен, при който припокриващи се шарки създават нов вълнообразен модел, наподобяващ динамичното взаимодействие между цветове, форми и движение.

„С TESAMMANS искаме да вдъхновим хората да изразят себе си и да внесат радост в ежедневието си. Това е сътрудничество, което позволява на хората да добавят уникални дизайнерски елементи и да създават цветни пространства, които да отразяват тяхната личност“, споделя Мария О'Брайън, творчески лидер в ИКЕА Швеция.„Уникалният творчески подход на Raw Color ни вдъхнови и предизвика да работим с цветовете по нови начини“, допълва тя.

ИКЕА представя лимитираната колекция TESAMMANS в колаборация с Raw Color

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...