ИКЕА в колаборация с британската дизайнерка Зандра Роудс представят KARISMATISKПриказната колекция ще бъде достъпна в магазините от септември 2021 г.
 
ИКЕА реши да изследва как чудатият свят на Зандра Роудс, с всичките му смели шарки и пищни цветове, може да бъде пренесен в домашната атмосфера. Резултатът е KARISMATISK – колекцията – манифест на безстрашието и себеизразяването вкъщи. Тя включва 26 екстравагантни продукта, които окуражават всеки любител на пъстротата: „Бъди смел! Бъди страхотен! Бъди себе си!“. KARISMATISK ще бъде представена ексклузивно в магазин ИКЕА София и магазин ИКЕА Варна.
 
Известна със своите смели десени и живи цветове, Зандра Роудс действа с революционен замах в модния и текстилен свят вече повече от пет десетилетия. Смелият ѝ подход вдъхнови експертите от ИКЕА да изследват силата на цветовете и десените, за да добавят индивидуалност и чар в домашната обстановка. Резултат от съвместната им работа е колекция със силен израз на индивидуалност, талант, местна култура, както и психологическите им ефекти върху хората и пространствата.
 
Точно като Зандра, колекцията е шумна, горда и заявяваща. И точно като нея тя казва: “Ето ме!“ KARISMATISK празнува нашите домове като израз на нас самите през цветовете, десените и изразителните си предмети. Тя пренася увереността и харизмата на Зандра в интериора. Колекцията носи оптимистична нотка, посветена на забавлението и блясъка вкъщи. „Мисля, че много хора се страхуват да експериментират с цветовете, но според мен те носят светлината в дома. Нямам търпение да взема от онези очарователни юргани в леглото си или да ида в банята и да стъпя върху онази шарена постелка. Мисля, че животът, с всички тези неща, би бил по-забавен - те просто са създадени, за да повдигат духа“, споделя Зандра Роудс.

Продуктите от колекцията KARISMATISK са не само невероятни и цветни, те са и функционални. Заедно със Зандра, ИКЕА използва пълноценно измеренията на демократичния дизайн – форма, функция, качество, устойчивост и достъпна цена – за създаване на игриви решения за всекидневните нужди. Въпреки че Зандра е пламенна и щедра на ярки щампи и цветове, в избора на материали тя винаги е практично ориентирана. Където е възможно в колекцията са използвани рециклирани материали и се е следвала максимата „по-малкото е повече“.

“Екипът на ИКЕА разбра естетиката на Зандра Роудс. Затова и идеите ни паснаха толкова добре. Процесът по създаването на колекцията беше естествен и истински и това се вижда в крайния резултат“, казва дизайнерката „Беше невероятно приключение. Беше вълнуващо да направим света на цветовете на Зандра Роудс достъпен за толкова много хора“.

ИКЕА в колаборация с британската дизайнерка Зандра Роудс представят KARISMATISK

Вижте още: