ИКЕА вече предлага и цялостна гама продукти за домашни любимциКолекцията LURVIGе разработена съвместно с ветеринарни лекари

Чувствате ли, че вашата котка или куче не е просто домашен любимец, а член на семейството? Именно тази връзка между хора и животниподтиква ИКЕА да създаде LURVIG- цялостна гама продукти за домашни любимци. Проектирана от дизайнери любители на животните, с подкрепата на опитни ветеринари, колекцията ви дава всичко, от което се нуждаете, така че вие и вашият домашен любимец да се наслаждавате на дома си заедно.

Дизайн за домашни любимци, съвместим с дома ни

„Когато прекарвам време заедно с трите си кучета, всички притеснения и стрес просто изчезват. Те ме учат на уважение, а тяхната безусловна любов е безценна”, сподели дизайнера Инма Бермудес. Именно затова гамата LURVIGе предназначена да подпомогне живота ни заедно с нашите кучета и котки, като се вписва в интериора ни. 

LURVIG се фокусира върху факта, че домашните любимци живеят с нас като част от семейството, дори когато дъвчат любимите ни обувки. Затова един от артикулите е удобно легло – калъфка, която собствениците могат да напълнят със старите си дрехи, одеяла или кърпи. Идеята е домашните любимци да получат комфортна възглавница с познати миризми. Асортиментът на LURVIGсе комбинира много добре и с някои класики на ИКЕА, като например къщичка за котка, която перфектно се помества в етажерка KALLAXи разтегателен диван, версия на добре познатия ни KLIPPAN, но за домашни любимци.

Всичко, от което домашните ни любимци се нуждаят

Всеки домашен любимец има собствен характер, но помежду си те имат общи неща: обичат да спят, да ядат, да играят, да се упражняват и да са близо до нас.  Естествените нужди и поведение на животните са отправна точка при създаването на всеки артикул от колекцията. 

Например кучетата обичат да дъвчат играчките си и да се разхождат, независимо през коя част на денонощието, докато котките предпочитат да прекарат по-голяма част от  времето си в сън. В грижа за най-буйните ни любимци, ИКЕА снабдява каишките и нагръдницитесъс светлоотразителни ленти,за да сте спокойни, че кучето ви ще е в безопасност, дори когато навън е тъмно. Еластичността на разтегателния повод намалява напрежението както в гърба на кучето, така и във вашия, за да направи всяко внезапно хукване малко по-приятно.

Освен в темперамента, между кучетата и котките се наблюдават и различия в навиците на хранене. Котките умеят да регулират количеството храна, което приемат, но редица породи кучета много често преяждат.Така се ражда и идеята за купата за „бавно хранене“ LURVIG. Вътрешната ѝ повърхност е изпъкнала, а това не позволява на кучето да изяде храната си „на две хапки“. Сред артикулите можете да намерите и чанта, която ви позволява лесно и удобно да вземете любимеца си на път, комфортни легла за кучета в различни размери, играчка за кучечетка за ресанеи дори постелка за драскане, която можете да закрепите там, където котката ви обича да остри нотките си редовно.

 Ако всички тези гореизброени ситуации ви звучат познато, артикулите от колекцията LURVIG, които ще направят живота ви с домашни любимци по-лесен, са вече налични в магазин ИКЕА София, както и онлайн на https://www.ikea.bg/home/ikea-collections/lurvig/

ИКЕА вече предлага и цялостна гама продукти за домашни любимци 

Вижте още: