Иван Янакиев поема председателството на Дружеството за връзки с обществеността (БДВО) от 2023 г.

Иван Янакиев поема ръководството на „Българско дружество за връзки с обществеността” (БДВО) от началото на 2023г., след края на мандата на Анита Петкова-Бедин. Решението беше взето по време на редовно Общо събрание на Дружеството, което се проведе на 4-ти юли в град София.

В Управителния съвет запазват позициите си Гергана Иванова, Десислава Еленкова, Диляна Йорданова, Иван Янакиев и Елена Спирина, както и Анита Бедин след оттеглянето си от председателското място. Към тях се присъединява Жанета Дядовска на мястото на Едуард Цветанов, който се оттегля по служебни причини.

„Българско дружество за връзки с обществеността е кауза на практици и представители на академичната общност, които споделят високи професионални и етични стандартни и работят усилено в утвърждаването на професията ни като социално-значима. По време на моя мандат с колегите от управителния съвет отворихме организацията към бизнеса и стартирахме диалог за ролята на комуникатора и неговото място в стратегическото и бизнес планиране, като работим усилено в посока на позиционирането на PR-а като функция за устойчиви бизнес резултати“, заяви Анита Бедин, председател на БДВО за 2022 г.

Иван Янакиев е собственик и основател на Propaganda Group – мрежа от бизнеси, работещи в екосистема от независими организации, които си сътрудничат помежду си. Той е един от водещите комуникационни експерти в България, като в биографията си има солиден опит от над 17-години в областта на корпоративните комуникации, маркетинга и връзките с обществеността на международни компании и институции в редица сектори.

„Приемам това предизвикателство с вълнение и усещане за огромна отговорност. Благодаря на колегите от управленските органи на БДВО за гласуваното доверие. За мен работата в браншовата ни организация е не само професионална, но и лична кауза, която ми дава възможност да съм полезен за професията ни. Заставам на този пост с увереност, защото имам подкрепата на невероятния екип на Управителния съвет на Дружеството – отбор от професионалисти на световно ниво и доказани лидери, на които истински се възхищавам и разчитам. Заедно ще продължаваме да браним имиджа на общността, да защитаваме високите етични и професионални стандарти, както и устойчиво да развиваме БДВО като най-голямата организация на комуникационните експерти в България, която обединява академици, организации и практици от всички сфери. Знам, че с Управителния съвет и другите управленски органи на организацията гледаме в една посока, а именно да търсим бъдещето на професията ни с фокус върху приемствеността и последователността, стъпвайки на 25-годишната история на Българското Дружество за Връзки с Обществеността“, каза Иван Янакиев.

В състава на Управителния съвет на БДВО с мандат до 2025 г. влиза нов член – Жанета Дядовска, директор „Маркетинг и корпоративни комуникации“ на bTV Media Group. Тя активно членува в организацията от 2011 г. насам. Жанета Дядовска има близо 20 години практически опит в корпоративните комуникации, маркетинга, рекламата и медиите. Още като директор „Маркетинг и стратегическо развитие“ в Българската национална телевизия, тя изгражда солиден опит в медийните маркетингови дейности. През годините заема различни мениджърски позиции в агенции за интегрирани маркетингови комуникации с основен фокус PR, бизнес развитие и крос-медийни проекти.

Вижте още: