1405413До 13-ото издание на НОЩ/Пловдив остават броени дни и акцентите в програмата на фестивала вече са ясни. Един от тях е изложбата „Зад вратите на трезора на ОББ“. Партнирайки си с пловдивския регионален исторически музей, Обединена българска банка за първи път ще представи пред публика най-ценните антикварни предмети от своя фонд. Стари сметачни машини и пишещи машини, часовници и банкови документи са само част от уникалните експонати, които посетителите на музея ще могат да видят.

НОЩ/Пловдив 2017 ще се проведе на 15, 16 и 17 септември, а експозицията „Зад вратите на трезора на ОББ“ ще бъде отворена от 15 септември до 14 октомври в Регионален исторически музей – Пловдив. Входът е свободен за всички желаещи, a музеят работи от понеделник до петък от 9:30 до 18 ч.

Експозицията „Зад вратите на трезора на ОББ“ ще бъде разгърната в три зали, всяка представяща уникална селекция от старинни предмети. Едната зала е подредена като директорски кабинет, втората – като банков салон, а третата – като трезор. Прецизно подбраната колекция цели да пресъздаде автентичната атмосфера на тези кътове от банката и да разкаже по интересен начин историята на банковото дело у нас. 

Специално подготвени детски ателиета и игри ще направят експозицията интересна и за най-малките посетители на НОЩ/Пловдив 2017.

„Зад вратите на трезора на ОББ“ продължава традицията на пътуващата изложба „НЕ/ПОЗНАТИ“, която ОББ представи на миналогодишното издание на НОЩ/Пловдив. Двете експозиции се осъществяват по повод 25 години ОББ – юбилей, посветен именно на традициите и иновациите. Пътуващата изложба „НЕ/ПОЗНАТИ“ пожъна огромен успех сред широката публика, а сега банката „отваря“ и трезора си за всички любопитни.

Повече информация за събитието може да бъде открита на www.ubbcollection.bg, както и на www.night.bg

Вижте още: