1337728Компанията увеличава екипа и засилва позициите си у нас

Камелия Попова е първият българин Управител на световния лидер в застраховането на търговски кредити - Euler Hermes за България. Наред с ключовото назначение, компанията увеличава експертния си екип у нас и вече предлага пълното си портфолио от услуги и продукти в областта на кредитното застраховане, гаранциите и събирането на вземания.
“Това е стратегическо решение, част от цялостната ни политика да бъдем близо до клиентите си и да засилим позициите си в Централна и Източна Европа.”, заяви Ед Гуус, Главен изпълнителен директор на Euler Hermes за региона. “Растящите пазари в Източна Европа привличат все по-силно вниманието на нашите международни клиенти и това е още една причина да сформираме силен екип с експертиза в България.”, допълни той.

Камелия Попова застава начело на Euler Hermes в България като един от най-подготвените специалисти в сферата, със сериозни познания за българския пазар и управленски опит. В продължение на девет години е била Кънтри мениджър на Кофас България, като практически въвежда услугите и продуктите в областта на управлението на кредитния риск у нас.

“Euler Hermes вече осигурява обезпечения на обща стойност над 1 млрд. евро за българския пазар, но тепърва има сериозен потенциал за ръст. В динамични и несигурни времена за икономиките в света фирмите имат нужда от гаранции, от намаляване на риска. А ние предлагаме разумни и лесни за разбиране продукти, реагираме за часове. Освен това целта ни е да установим дългосрочни отношения с бизнеса в България”, обяснява Камелия Попова.

Камелия Попова има Магистърска степен по Международни икономически отношения от УНСС, и следдипломни квалификации в сферата на финансите, банковото дело и маркетинг от Manchester Business School, International Bank Institute и Charted Institute of Marketing London.

Вижте още: