Кирило Царенко е големият победител в 69-ата Международна колоездачна обиколка на България

На 1 септември приключи 69-ата Международна колоездачна обиколка на България. Финалът на състезанието беше в Момчилград, което се случва за първи път в дългогодишната история на форума. В рамките на 5 дни 120 колоездачи от 20 отбора от 3 континента и общо 20 националности изминаха над 800 км в цяла България.

Обиколката бе възродена преди 3 години, благодарение на дружеството с най-дългогодишна история в застраховането в България – ДЗИ. Компанията за пореден път бе генерален партньор на инициативата и засвидетелства подкрепа към колоездачния спорт у нас.

„Тази година Обиколката на България беше наистина зрелищна и се радвам, че колоезденето има все повече почитатели, които ни посрещат така сърцато на финалите. ДЗИ ще продължи да подкрепя БФК и да съдейства за развитието на този спорт. Поздравявам всички участници за невероятното им представяне, мотивация за победа и отлична подготовка, вярвам, че това е примерът, който подрастващите трябва да следват.“, сподели Коста Чолаков, главен изпълнителен директор на ДЗИ.

В петия етап Чирпан-Момчилград с дължина 160 км победител стана Саймън Рекита. Носител на жълтата фланелка стана Кирило Царенко от италианския отбор Gallina Ecotek, който бе обявен и за лидер в крайното класиране. На второ и трето място се наредиха съответно Алексис Гуерин от отбора Vorarlberg и Франческо Ди Феличе от отбора Gallina Ecotek Lucchini Colosio.

Зелената фланелка за най-добър спринтьор получи Балаш Роса от унгарския отбор Epronex. Бялата фланелка на червени точки за най-добър катерач облече Алексис Гуерин от австрийския тийм Vorarlberg. Най-добре представилият се млад състезател до 23 години, който стана носител на бялото трико е украинецът Кирило Царенко от италианския Gallina Ecotek.

Вижте още:

Българската ИТ консултантска компания “Ти Би Ай Инфо” ще бъде преименувана на Sirma InsurTech. Това съобщава “Сирма Груп Холдинг”, която преди месеци...