Челюсти

Този септември режисьорът Стивън Спилбърг ни кани да изживеем отново на големия екран филма, превърнал се не само в еталон за летен блокбъстър, но и за качествено кино като цяло – Челюсти. Всички фенове ще имат и уникалната възможност да го видят, както никога досега, за първи път в един от най-отличителните формати за кино – IMAX.

Базиран на едноименния роман на Питър Бенчли, Челюсти разказва за жителите на курортно американско градче, което е изправено пред немислим ужас: в крайбрежните води се появява акула-убиец. Местният шериф Мартин Броуди (Рой Шайдър) иска да затвори плажовете, но кметът отказва, от страх, че липсата на приходи ще се отрази пагубно на града. Ихтиологът Мат Хупър (Ричард Драйфус) и опитният ловец на акули Куинт (Робърт Шоу), всеки по свои користни причини, предлагат помощта си на Броуди и тримата се отправят в морето за епична битка на човека срещу природата.

Признат за един от шедьоврите на седмото изкуство, 47 години след премиерата си Челюсти не е изгубил и частица от ефективността си и продължава да е също толкова страховит и релевантен.

Ще влезете ли обратно във водата? Ще бъдете „хванати“ от Челюсти от 2 септември ексклузивно в кината и IMAX!

Вижте още: