Годишника на Френско-българската търговска Издаването на Годишника на Френско-българската търговска и индустриална камара беше чествано на 17 май 2016 г. в седалището на Сосиете Женерал Експресбанк, домакин на събитието.

Заместник министърът на икономиката г-жа Даниела Везиева, посланикът на Франция Н.Пр. Ксавие Лапер де Кабан, директорът на Българската агенция за инвестиции и г-н Християн Петров - директор на СОАПИ, присъстваха на церемонията и се изказаха пред повече от 200 гости – представители на френско-българската бизнес общност, на администрацията и на двустранните търговски камари.

В своята реч заместник министърът на икономиката г-жа Даниела Везиева изтъкна важността на съвместната работа на министерството на икономиката със ФБТИК и посолството на Франция за нарастването на двустранните отношения между България и Франция.

Тя добави, че през периода януари-февруари 2016 г. стокообменът между България и Франция е нараснал с 8.8% в сравнение със същия период на 2015 г. и е в размер на 303.9 млн. евро. "Износът към Франция се е увеличил със 7.8% и е в размер на 162.3 млн. евро, а вносът се е увеличил с 9.9% и е в размер на 141.6 млн. евро, като салдото е положително (20,7 млн. евро).

Президентът на ФБТИК г-н Стефан Дюлае отбеляза, че новите инвестиционни проекти на френски фирми в България дават повод да се очакват много добри перспективи за България. Н. Пр. г-н Де Кабан  и г-н Арно Льоклер изтъкнаха че френските фирми имат доверие в българската икономика.

По време на церемонията 5 нови членове на Камарата получиха своите сертификати за членство (Спиди, Бюро Веритас, БМБ Консултинг, Бора Констрюксион и К и М Стил).

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...