Аз карам велосипед, последвай ме!Събитието е част от кампанията „Аз карам велосипед, последвай ме!“.

Велошествието по улиците на гр. Пловдив ще започне от площад „Съединение“, на 10 април.

Вижте програмата на събитието:

10:30ч. - Начален час, в който всички участници ще се съберат на площад Съединение, до паметника. Водещите на Дарик радио ще приветстват дошлите и ще информират от къде да си вземат фланелки и стартови номера, както и кога и къде ще бъде даден стартът.

10:30-10:55ч. Раздаване на фланелки с надпис „Аз карам велосипед, последвай ме!” и стартов номер за участие в томболата на финала – всеки участник трябва да премина през шатрата на организаторите и да получи фланелката и индивидуалния номер.

10:55ч. Всички участници, начело с министър Красен Кралев, кметът на Пловдив – Иван Тотев, районни и заместник кметове ще се отправят на стартовата позиция на бул. „Марица-Юг” с пресечката на ул. „Стефка Николова“ /подредбата става на самият булевард в посока гребен канал/.

11:00ч. Старт на шествието, предвождано от  министър Красен Кралев, кметът на Пловдив – Иван Тотев, олимпийският шампион – Николай Бухалов, дете-участник от публиката – Симеон Пантелеев, районни и заместник кметове.

Маршрут: по продължение на бул. „Марица-юг” - до Гребен канал Пловдив /влизане откъм хангарите/ – цяла обиколка на Гребен канал Пловдив – финал: паркинга зад административната сграда на Община Пловдив на Гребна база.

11:30-12:00ч. Финал на всички участници на паркинга зад административната сграда на Община Пловдив на Гребна база /кулата/.

12:00ч. Официално откриване, на сцената, от водещите на медийният партньор - Дарик радио и предоставяне думата на министър Красен Кралев и кмета Иван Тотев за приветствени слова.

12:10 – 12:30ч. Музикална програма с поп и рок парчета на сцената и записване за играта на Лактима-Балкан, която ще се проведе на сцената, както и играта за майсторско управление на велосипед с айрян в ръка до сцената. Всички колоездачи, които желаят, могат да преминат трасето с препятствия и след успешното преминаване да изтеглят скреч карта с награди от велосипеди Shockblaze & Sprint.

12:30 – 12:45ч. Теглене на първи кръг от томболата.

12:45 – 13:10ч. Игра за надпиване с айран на сцената, организирана от Лактима-Балкан.

13:10 – 13:15ч. Представяне на  Областен информационен център – Пловдив.

13:15 – 13:35ч. Музикална програма с поп и рок парчета на сцената. Паралелно, провеждане на играта за майсторско управление на велосипед с айран в ръка до сцената.

13:35 – 14:00ч. Теглене на втори кръг от томболата и съпътстващи атракциони.

14:00ч. Край на официалната програма.

* b2b Media e медиен партньор на събитието.

Вижте още: