OneBit SoftwareКомпанията активно разработва и два нови собствени продукта с кодови наименования OneBit Forms и OneBit NextGen Portal.

„Изключително много ценим всеки член на екипа си и вярваме, че човешкият ресурс е най-ценното за развиващата се съвременна компания. Преди време участвахме в благотворителен търг на който „спечелихме“ един час от времето на Веско Топалов и трябваше да споделим голямата „награда“ с всички наши колеги. Затова и организирахме мини блиц турнир между Веско и екипа“, сподели Димитър Каданов, изпълнителен директор на OneBit Software.

Само за четири години от своето създаване, OneBit Software  успява да се наложи на световния пазар като компетентен и опитен партньор във внедряването на системи за автоматизиране на процеси, решения за изграждане на портали, управление на документи и разработване на софтуер по поръчка.

“Достигнахме до множество глобални клиенти, което ни даде възможност да работим по изключително сложни и трудни проекти, което пък от своя страна създаде екип от изключително добри професионалисти на световно ниво.”, сподели Ради Атанасов, основател на OneBit Software. „Това е и една от причините, да има постоянен интерес към нас като работодател - във всеки по-голям проект определяме различен лидер, което е чудесна възможност за естествено саморазвиване и надграждане на екипа“, допълни той.

Ради Атанасов е и част от екипа на Майкрософт „Office 365 Developer Patterns & Practices“ и участва в дефинирането и архитектурата на всички сценарии за разработка върху Office 365.

„Станахме част от класацията на американското CIOReview списание за топ20 SharePoint партньори в света. За последната година екипът ни се увеличи почти двойно, като за компанията работят единствените в България MVP (Most Valuable Professional) специалисти в сферата на  SharePoint и Office 365.“, допълни Димитър Каданов.

От няколко месеца е факт и изцяло новият отдел на OneBit Software, с фокус върху внедряването на Office 365 и Microsoft Azure, като резултати вече са на лице – от компанията потвърдиха, че са доставили първите си проекти и в момента работят с няколко нови клиенти в България, Англия, Австралия и Исландия.

OneBit SoftwareOneBit Software все повече акцентира върху разработката и на собствени продукти. Компанията има клиенти от различни държави на OneBit Survey Master и OneBit Quick Poll - предложения за създаване и управление на анкети (Enterprise Survey Management).

В момента активно се разработват два изцяло нови продукта с кодови наименования – OneBit Forms и OneBit NextGen Portal.

OneBit Forms не само ще превръща хартиените форми и бланки в електронни, но и ще осигурява последващо стартиране на автоматизиран процес по придвижване, вземане на отношение и одобрение на бланката. „Ще покажем нов и иновативен подход как хартията много бързо и лесно може да бъде превърната в електронна форма, запазвайки своя вид и форматиране.“, сподели Ради Атанасов. „Продуктът ще адресира нуждите на средни и големи клиенти, като планираме и създаването на партньорска мрежа от компании в различни страни, чрез които да достигаме до повече клиенти.“, допълни той.

OneBit NextGen Portal ще бъде базиран на дългогодишния опит на OneBit Software в изграждането на различни портални решения. Той ще предоставя бърз и евтин начин за създаване на подобен род портали, които да консолидират и визуализират данни от различни системи в един централен екран. В същото време ще предоставя достатъчно възможности за настройка и конфигуриране спрямо специфичните нужди на клиента.

Другата новост, с която компанията се похвали, е разширяването на партньорството си с австралийската BillSumo и тяхното решение за автоматизирано разплащане на сметки. „Партньорството ни с BillSumo всъщност е на повече от две години. OneBit Software изцяло разработи продукта и осигурява неговата поддръжка. Но за първи път, съвместно с BillSumo, ще адресираме Европейския пазар, тъй като в момента продуктът оперира единствено в Австралия“, каза Димитър Каданов. Решението представлява платформа за електронно и автоматично разплащане на сметки като такси за училище, ток, данъци, почивки, лизинги, членски вноски, наеми, застраховки, абонаменти и други. Интересното е, че системата изчислява предварително какви суми клиентът трябва да заделя, за да може да покрие своите задължения, като е-платформата автоматично заделя тези суми, така че когато съответната сметка трябва да бъде платена, тя да е обезпечена със нужната наличност.

Продуктът се използва широко сред банки, които го интегрират със своите системи. По този начин платформата става част от пакета услуги, които банката предлага на своите клиенти.

Вижте още: