1432194Животът ни е  радост и тъга. Любов, изневери, предателства. Секс и порно. Романтика и цинизъм. Животът ни си е наш. И всяка една история, която сме преживели, е само страница от голямата му книга.
Историите в сборника с разкази на Иво Тодоров “Мъжът, който се страхуваше да стане баща” (изд. „Лексикон“) са точно такива – познати и непознати, споделени и пазени в дълбока тайна. Разсмиващи ни и предизвикващи сърцебиене. Иво Тодоров ни призовава да не страхуваме и да си го причиним. За да преоткрием своите собствени истории.

По едноименния разказ от сборника авторът засне късометражният филм „Father”, чиято премиера – заедно с книгата, предстои официално. Сборникът “Мъжът, който се страхуваше да стане баща” ще бъде представен и на Коледния панаир на книгата в НДК, където авторът ще дава автографи на 14 и 16 декември на щанда на издателството.

Според Иво Тодоров разказите са модерният изказ на прозата. В забързаните ни дни, задъхани и неуспели да свършим всичко, което искаме, когато решим, можем да седнем, да разтворим книгата и да прочетем някой текст. Сборникът с разкази не е като романа – не е нужно да четеш всичко поред - избираш си или според заглавието, или случайно отваряш на някоя страница. Иво Тодоров призовава читателите да разтворят книгата с пръст и да погледнат на кой разказа са попаднали. Ако открият в него нещо от себе си, да му пишат на личиня му профил във фейсбук – facebook.com/ivotod.

Иво Тодоров е завършил Българска филология в Софийския университет “Св. Климент Охридски”, както и специалностите Журналистика и Теория и история на дипломацията. Като журналист има богат опит в български радиостанции и телевизионни канали. Автор е на други 8 издадени книги – поезия, разкази и роман.

1432194-1 

Вижте още:

Соня Миклай е новият главен управител на „Германо-Българската индустриално-търговска камара“ от 1 март 2024 г.Тя поема поста от д-р Митко Василев, който бе начело на организацията последните над 30 години.