1471309Проектът се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел

Конкурсната програма на най-емоционалния и познавателен конкурс-обучение на запад от София – „Работилница за репортери 2018 - Родова памет“ приключи. В третото издание на социалния проект на регионалния новинарски портал EspressoNews.bg се включиха 82 деца от средните училища в Божурище, Враца, Годеч, Драгоман, Своге и Сливница, които създадоха над 250 статии и видеорепортажи в шестте конкурсни задачи.

Предстои най-чаканата и вълнуваща част от проекта, която ще събере всички ученици, техните родители, преподаватели и гости на церемонията по награждаване на най-добрите сред тях. Тя ще се състои на 27 април в НЧ „Н. Й. Вапцаров – 1899“ град Годеч. Домакин на събитието ще бъде СУ „Проф. д-р Асен Златаров", в което се обучава миналогодишния победител в „Работилницата за репортери 2017 – Разкажи на твоята България“ – Симеон Симеонов.

Работите на участниците бяха оценявани от ментора- Неда Василева от ТВ Европа и жури в състав: Кристина Баксанова от bTV, Марина Цекова от Нова телевизия, Мариета Фидосиева от БНТ, Доника Ризова от Bulgaria ON AIR, Стела Ангова от УНСС, Евелина Павлова от радио „105.6 НОВИНИТЕ СЕГА“. 

Учениците се борят за титлата „Репортер на EspressoNews”,като победителят ще получи пътуване в Брюксел, осигурено от патрона на „Работилница за репортери 2018 - Родова памет“ – Ева Майдел. Ще бъдат разпределени и много други награди сред които: шофьорски курс, предоставен от автошкола „Василеви“, workshop и заснемане на 360°видео репортажи, стажове и гостуване в национални медии, подаръци от Samsonite,както и много други награди и изненади от партньорите на EspressoNews, които подкрепят участниците в проекта. 

„Работилница за репортери 2018 – Родова памет“ се провежда под патронажа на българския евродепутат Ева Майдел и с любезното съдействие на автошкола Василеви360 Creative BulgariaУНССVolontimeRollplastSamsoniteАвтомотор корпорация АД, ПГ "Велизар Пеев" град Своге, Монделийз България.

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...