Национална кампания „Воля за спорт“Националната кампания „Воля за спорт“ за хора в неравностойно положение ще стартира на 11-ти септември с излъчване на живо в Новините на Нова тв.

По официални данни инвалидите в България са над 1 200 000 души, от които работещи са само 1%. 30% от инвалидите в България въобще не излизат от домовете си. Инициативата цели, освен да ги изведе навън, да ги приобщи към различни спортни състезания, пригодени за хора в неравностойно положение.

Ще има и специални състезания за децата. Известни спортисти също ще се включат към инициативата и ще присъстват в отделните градове.

С помощта на спонсори и средства от общините, инициативата си е поставила нелеката задача освен да организира спортни състезания и развлекателни дни за хората с увреждания, да закупи различни съоръжения за инвалидите, с които да улесни тяхната двигателна способност, воля и желание за спорт.

Оказва се, че най-необходим е уреда за спускане на трудноподвижни хора в басейните.

Цел е да се осигури такъв уред за общините, които имат нужда. Освен това ще се закупят и спортни съоръжения.

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...

Между 6 месеца и 1 година са необходими на българските компании, за да се подготвят за еврозоната. Това показват резултатите от неформално проучване на Асоциация на...