Годишните награди за правосъдие „Темида-цената на истината“Менко Менков стана Адвокат на Годината, Дочка Върбева - Съдия, Детелина Ганчева - Прокурор.

Гугушев и партньори са Най-добра кантора на 2015, а Пенков, Марков и партньори спечелиха Дело на годината.

Церемонията събра близо 4000 лв. за болни от церебрална парализа деца.

За трета поредна година бяха раздадени Годишните награди за правосъдие „Темида-цената на истината“ в зала София на хотел Маринела. Те бяха част от Благотворителния бал на юристите, който се проведе в подкрепа на три болни от церебрална парализа деца – Снежанка от София, Божидар от Нова Загора и Нати от Бургас.

Вечерта започна именно с благотворителната инициатива, която са подели организаторите. Водещата Ива Дойчинова успя да жегне гостите дълбоко в сърцето, с няколко лично изстрадани истории. С нейният партньор на сцената - юриста Юлиян Демирев, с видео разказаха историите на трите деца, за които се събираха средства и всъщност какво са постигнали с помощите предоставени им миналата година. От благотворителната томбола, процент от благотворителния куверт и от лични дарения на гостите успяха да се съберат 3900 лева.

Първите номинирани бяха от категорията Млад юрист. Това са - Александрина Алексиева, Денис Мустафа, Николета Тодорова, Слави Танкеин и Христо Копаранов.

Миналогодишната носителка на приза Гинка Христова връчи дизайнерската статуетка на Николета Тодорова.

В категорията Правосъдие зад граница номинирани бяха Бойко Гергинов, Ива Тодорова, Михаил Екимджиев, Ханс Петер Ул и Светозар Арнаудов,който си тръгна със статуетката Темида.

В категорията Кантора на годината победители станаха Гугушев и партньори. Статуетката получи адвокат Стефан Гугушев. Останалите номинирани бяха "Върбанова и Тодорова" от Варна, "Богданов и Пенев" от Пловдив, "Симеонов и Дерменджиев" и "Станков, Тодоров, Хинков и Спасов" от София.

Номинираните нотариуси бяха Адела Кац - Бояджиева от Пловдив, Вяра Янева и Весела Ивчева от София, Иляна Маджунова от Варна и Кремена Петкова от Русе. Статуетката и плакета отидоха при Адела Кац - Бояджиева, която дори направи дарение за децата извън благотворителната томбола.

Годишните награди за правосъдие „Темида-цената на истината“В категориите Съдия и Прокурор на годината бяха спечелени от Дочка Върбева от Апелативен съд Пловдив и Детелина Ганчева от Специализираната прокуратура. Статуетките им бяха връчени на сцената от миналогодишните победители - съответно от съдия Богдана Желявска и прокурор Руси Алексиев. Останалите номинирани бяха - Веселина Печилкова от Пловдивски районен съд, Лозан Панов от ВКС, Росица Велкова от Софийски районен съд и Спас Иванчев от ВКС. А при прокурорите - Веселин Стоев от Военно-апелативна прокуратура (който дари целия си куверт за благотворителната кампания), Десислав Начков - ОП Враца, Румен Попов от ОП Пловдив и полк. Максим Караджов от Военно-окръжна прокуратура Пловдив, който се радваше на компанията на масата на двете красиви съдийки Печилкова и Велкова.

В категорията Адвокат на годината присъствието на номинираните също бе изключително силно. Бяха номинирани Венцислав Великов от Русе, Владимир Пенков от София, Евгени Мосинов от Бургас, Менко Менков и Христо Ботев също от София. Със статуетка Темида си тръгна Менко Менков.

В женското оръжие в адвокатурата номинациите бяха за Анна Серафимова, Валентина Каменарска, Екатерина Димитрова, Елиза Николова, Яничка Методиева. За втора година Жена Адвокат стана Екатерина Димитрова.

В категорията Дело на годината се надпреварваха пет много интересни дела от годината, събудили обществения и медиен интерес - Делото на адв. Венцислав Точков - осъден и оправдан за пледоария, произнесена в защита на клиента му; Златина Константинова срещу тайната на осиновяването - адв. Петър Николов; Гл. Секретар на Мин. На земеделието и храните, Директор на дирекция управление ф. Ресурси, директор в дирекция инвестиционна политика по чл. 203 ал.1 – адвокати Людмил Рангелов, Марен Москов, Георги Динев, Анна Серафимова; Дело за ПТП и променена половинвековна практика на съдилищата в България и предизвикано тълкувателно решение на ВКС за възможността човек да бъде съден два пъти за едно и също – адв. Венцислав Великов и Пенков, Марков и партньори за успешната защита на „Врана“ ЕАД по ревандикационен иск предявен от Симеон Сакскобуртготски и Мария - Луиза Хробок срещу дружеството и държавата, за около 1 410 000 кв.м и около 14,5 млн. лв. данъчна оценка. Статуетката на сцената получи адвокат Владимир Пенков.

Най-вълнуващият момент бе когато на сцената излезе секретарят на Софийска Адвокатска Колегия Владимир Дончев и връчки Гран При на Огнан Герджиков.

На финала на вечерта заместник-председателят на САК и съветник на президента на UIA адв. Константин Димитров покани на сцената официалния гост на церемонията - Почетният Президент на Международния Адвокатски Съюз г-н Мигел Лоиназ. От името на организаторите му бе връчен плакет за "изключителният му принос към българската адвокатура".

За доброто настроение на гостите по време на церемонията се грижеха Рени от Х фактор и Ивана Мей.

* b2b Media е медиен партньор на събитието.

Вижте още: