Над 2500 посетители на Whisky, Rum & Wine 2024 в София

Посланикът на САЩ в България Н.Пр. Кенет Мартен откри традиционния фестивал с 500 премиум клас етикети уиски и ром и селекция от над 300 вина от цял свят
Над 2500 ценители посетиха фестивала Whisky, Rum & Wine 2024, който се проведе през уикенда в София. Той събра на едно място повече от 50 изложители на над 500 премиум клас етикети уиски и ром и над 300 вина от цял свят. Седмото издание на събитието бе открито от посланика на САЩ в България – Н. Пр. Кенет Мартен в присъствието на десетки официални гости – собственици и посланици на глобални брандове от няколко континента.

По време на феста бяха проведени 10 майсторски класа, водени изцяло от чуждестранни лектори. Сред тях бяха и наследници на шотландски уиски династии с над 150-годишна история в производството и бутилирането.

Над 2500 посетители на Whisky, Rum & Wine 2024 в София

„Щастливи сме, че отново успяхме да създадем форум, на който ценителите у нас да могат да споделят качествено преживяване и знания. За нас беше чест да посрещнем гости и международни лектори от толкова висок ранг. Вярваме, че от една страна така допринасяме за изграждането на ценителска култура и все по-грамотно общество с отговорна нагласа, и от друга поставяме България на картата на събития на световно ниво.”, споделят организаторите.

По време на Whisky, Rum & Wine 2024 бяха представени и шест много редки Old & Rare инвестиционни бутилки уиски на цени, достигащи 20 хил. лв., към които вече има заявен интерес от български колекционери. Родната публика имаше достъп и до десетки премиери.

Над 2500 посетители на Whisky, Rum & Wine 2024 в София

Вижте още: