1492078Над 42 000 души подкрепиха предпочитаните от тях брандове в единствената потребителска класация у нас „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” за 2018 г., като в първия етап гласоподавателите бяха над 4500, във втори – над 24 000, а в трети етап гласувалите са над 13 700. За марките Fibank и HAPPY BAR&GRILL са гласували най-много потребители. Сред събралите голям брой потребителски гласове тази година са още: Refan, LIDL, TESY, Samsung, Майонеза Краси, Credissimo.

Резултатите и точния брой гласове, дадени за всеки бранд в последния кръг, можете да видите тук: http://mylovemarks.eu/results.php.

 Част от марките тази година стигнаха до трети кръг в повече от една категория. HAPPY BAR&GRILL за втора поредна година грабна приза в два раздела – ЗАВЕДЕНИЯ и БЪЛГАРСКА МАРКА – ХРАНИ И НАПИТКИ. Fibank е любимата банка на българите, като участваше и в още две категории, в които грабна втора награда – ЛЮБИМ РАБОТОДАТЕЛ и ИНОВАТИВНИ МАРКИ, и събра най-много потребителски гласове във финалния кръг на класацията, с което си спечели титлата ЛЮБИМА МАРКА на българския потребител за 2018 г. LIDL е ЛЮБИМИЯТ РАБОТОДАТЕЛ на българския потребител, като оспорваше първото място и в категория ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ, където спечели втора награда. REFAN пък са безпорният лидер в категория КОЗМЕТИКА, а тази година спечелиха втора награда и в категория БИО И НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА. Брандът TESY e любимата БЪЛГАРСКА МАРКА и грабна втора награда в БЯЛА И ЧЕРНА ТЕХНИКА и трето място като ЛЮБИМ РАБОТОДАТЕЛ. Samsung е безспорният победител в категория БЯЛА И ЧЕРНА ТЕХНИКА, като спечели първо място и в ИНОВАТИВНИ МАРКИ. Майонеза Краси държи първенството за четвърта поредна година в МАЙОНЕЗИ, ЛЮТЕНИЦИ И СОСОВЕ, като грабна трета награда в категория БЪЛГАРСКА МАРКА – ХРАНИ И НАПИТКИ. Credissimo стана марка №1 в категория ФИНТЕХ КОМПАНИИ и спечели трето място в БЪЛГАРСКА МАРКА.

 
В категория ВИСОКОАЛКОХОЛНИ НАПИТКИ най-предпочитаната марка е Tullamore DEW, следвана от Jim Beam и Grant’s. Първенството в категория БУТИЛИРАНИ ВОДИ за четвърта поредна година спечели българският бранд Хисар в оспорвана надпревара с водите Михалково и Бачково. Предпочитаната марка КАФЕ И ТОПЛИ НАПИТКИ на българския потребител за трета година е Spetema, като след нея се нареждат Tchibo и чай Биопрограма. Ядки Детелина спечелиха потребителския вот в категория ЯДКИ, ЧИПС И СОЛЕТИ, следвани от миналогодишният победител Солети Златна Добруджа и Ядки Вуйчо Ваньо. В ЗАХАРНИ ИЗДЕЛИЯ приза грабнаха обичаните Лукчета, като след тях останаха Бонбони Черноморец и Локум и халва „Сладки времена”. В категория МЕСНИ ПРОДУКТИ първо място потребителите отново отредиха на ТАНДЕМ, на второ се нарежда брандът Compass, а на трето – Орехите. В раздел МЛЕЧНИ ПРОДУКТИ най-много гласове събра родната марка Верея, като след нея са Боженци и Кисело мляко БИЛЛА. Майонеза Краси отново стана №1 в раздел МАЙОНЕЗИ, ЛЮТЕНИЦИ И СОСОВЕ, следвана от Олинеза и Дерони. Био храни Моравско село грабнаха приза в БИО ПРОДУКТИ И СУПЕР ХРАНИ, като второто и третото място си поделиха Fitness Микс Класик „Детелина” и dmBio.
 
Refan отново спечели в категория КОЗМЕТИКА, следван от Dove и Bilka. Weleda стана победител за втора поредна година в категория БИО И НАТУРАЛНА КОЗМЕТИКА, като след нея се нареждат Refan и Alteya Organics. В раздел ДЕРМО И МЕДИЦИНСКА КОЗМЕТИКА голямата награда потребителите отново присъдиха на международния бранд Bioderma. Второ място потребителите отредиха на швейцарската козметика Skincode, а трето на Pharma Hyaluron. В следващите две категории – БЕБЕШКА КОЗМЕТИКА и БЕБЕШКИ И ДЕТСКИ ПРОДУКТИ първото място потребителите отредиха съответна на брандовете Sebamed, следван от Mustela и Weleda и Ganchev, следван от Water Wipes и Dr.Theiss Sensibel Нахткерцен. В раздел АВТОМОБИЛИ тази година първото място спечели Infiniti, като след тях се нареждат Peugeot  и Alfa Romeo. Предпочитаната марка в категория БЯЛА И ЧЕРНА ТЕХНИКА отново е Samsung, като второ място потребителите отредиха за TESY, а трето – за Елдоминвест.
 
Happy Bar&Grill – традиционен победител в раздел ЗАВЕДЕНИЯ, като след него се нареждат Пицария Виктория и Spaghetti Kitchen. Focus-news.net отново е №1 в раздел УЕБ МЕДИИ И САЙТОВЕ, с малка преднина пред АБВ Поща и mail.bg. Радио Витоша този път грабна титлата в категория РАДИО, следвано от Radio Fresh и Magic FM. NOVA е предпочитаната телевизия за поредна година в класацията ЛЮБИМИТЕ МАРКИ, като след нея се нареждат bTV и 24 Kitchen. В категория ЗАСТРАХОВАТЕЛНИ КОМПАНИИ И БРОКЕРИ тази година първото място спечели SDI Застрахователен брокер, на второ място се класира миналогодишният победител Дженерали, а на трето – застрахователният гигант Армеец. TESY спечели първо място в раздел БЪЛГАРСКА МАРКА, следван от Техномаркет и Credissimo. Happy Bar&Grill  е лидер в БЪЛГАРСКА МАРКА – ХРАНИ И НАПИТКИ, като второ място потребителите отредиха на лидерът Захарни заводи, а трето – на Майонеза Краси. В раздел ФАРМАЦЕВТИЧНИ ПРОДУКТИ надпреварата за поредна година спечели No Spa, следван от Magne B6 и Xyzal. Във ВИТАМИНИ И ХРАНИТЕЛНИ ДОБАВКИ на първо място се класира отново Doppelherz, като след тях се нареждат Прополки и Магне Б6 Лека нощ.
 
Fibank е безспорен лидер в БАНКИ, като на второ и трето място потребителите определиха Пощенска Банка и Уникредит Булбанк. Credissimo е първенец във ФИНТЕХ КОМПАНИИ, като след него се нареждат Easy Credit и Paysafe. Zornica Sands грабна приза в раздел ТУРИСТИЧЕСКИ ХОТЕЛИ И КОМПЛЕКСИ, като на второ място остана Био хотел Моравско село – Предела, а на трето - Apolonia Resort. Любимото място за пазаруване на българина за пета поредна година е SERDIKA CENTER, който спечели първото място в категория ТЪРГОВСКИ ЦЕНТРОВЕ – МОЛ, следван от PARK CENTER и Mall Veliko Tarnovo. А в раздел ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ първенец за трета година стана BILLA, с малка разлика от LIDL, които спечелиха втора награда, а третата остана за Kaufland. В ЕЛЕКТРОННА ТЪРГОВИЯ първото място спечели technomarket.bg, като второ и трето място си поделиха shop.biohotel-bg.com - био магазин Моравско село и twiggyshop.bg. В IT И СОФТУЕРНИ ПРОДУКТИ първо място отново спечели Hewlett Packard Enterprise Company, следван от SAP на второ място и Matrix Global Bulgaria – на трето място. LIDL спечели приза в категория ЛЮБИМ РАБОТОДАТЕЛ, като след него се нареждат Fibank и TESY. Samsung грабнаха приза и в категория ИНОВАТИВНИ МАРКИ, следван от Fibank и Happy Bar & Grill. В категория ПЕРИЛНИ И ПОЧИСТВАЩИ ПРЕПАРАТИ първото място тази година грабна Domestos, като второ и трето място си поделиха Coccolino и Cif. 

На официална церемония, която ще се състои на 12юли (четвъртък) в хотел Арена ди Сердика (зала Амфитеатъра), от 18:00 часа ще бъдат връчени сертификатите на победителите (първо, второ и трето място) в десетото юбилейно издание на класацията „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ”.

По повод 10 години класация „ЛЮБИМИТЕ МАРКИ” организаторите подготвят книга „Мисия: Любима Марка”. В нея ще бъдат събрани историите на успеха на онези марки, които печелят любовта и сърцата на потребителите, историите на успешните брандове.

Вижте още: