„Новата генерация: Юристите“На 14 юли, четвъртък, от 18 часа, в Огледалната зала на СУ "Св. Климент Охридски" (вход от северното крило от ул. "Шипка")  ще се състои церемонията по награждаване на победителите в конкурса „Новата генерация: Юристите“.

Конкурсът се организира от вестник „Стандарт“.

Целта е да представим на обществеността най-добрите млади професионалисти в гилдията на юристите. Да разкажем за кариерата им, за опита, който трупат, и за каузите, които отстояват. 

Церемонията ще бъде и повод за среща на  юристи от различни генерации - от студенти, до доказани авторитети, които са направили успешна кариера в различни сфери на обществения живот. Сред поканените са вицепрезидентът Маргарита Попова, председателят на Народното събрание Цецка Цачева, министърът на правосъдието Екатерина Захариева, омбудсманът Мая Манолова и др. 

Събитието е посветено и на 25-годишнината от приемането на  Конституцията от Седмото Велико Народно събрание, обнародвана на 13 юли 1991 г.

Водещ ще бъде тв водещата-юрист Нина Хамилтън, автор и продуцент на Темида – цената на истината по тв Евроком.

За участие в конкурса бяха поканени  юристи на възраст до 40 години и с професионален опит минимум 5 години от адвокатските колегии, Нотариалната камара и Камарата на частните съдия изпълнители.

Те се състезават в четири категории:

I. Млад адвокат на 2016 г. /Млад нотариус 2016, Млад съдия-изпълнител 2016/ 

II.  Млад експерт

Присъжда се за участие в законодателни инициативи, преподавателска, научна и консултантска дейност.

 III. Социална ангажираност 

Присъжда се за участие в каузи с благотворителна цел, социални кампании, обществени организации или спортни инициативи. За защита на хора, които са в неравностойно положение. 

IV. Дело на годината

Присъжда се за участие в дело с най-голям обществен отзвук

Всички участници се оценяват от Обществен съвет, в който влизат представители на академичната и научната общност в България, видни юристи, общественици.

Вижте още: