Празник на ПР специалиститеНа 07 юли 2016 г. за първи път ще бъде отбелязан „Деня на ПР специалистите“ у нас

Пет професионални организации в бранша обединяват усилията си в утвърждаването на този ден и имиджа на българския ПР професионалист. Това са Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА), Асоциацията на специалистите по комуникации в общините (АСКО), Българско дружество за връзки с обществеността (БДВО), Европейска асоциация на директорите по комуникация (EACD) и Дружеството на пиарите към СБЖ.

Изборът на датата 7 юли не е случаен. Точно на този ден преди 11 години – на 7 юли 2005 г., е подписан Етичният кодекс на PR специалистите в България от браншовите организации.

По повод провеждането на първия ден на ПР специалиста, браншовите организации организират специално събитие, което ще се проведе на 7 юли от 13.30 до 21.00 часа в новото пространство TheSite - ул. Камен Андреев 15–17 в София. Всяка от организациите разполага с 1 час в програмата да представи избрана професионална тема.

Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА) се включва с дискусионна „маса“ на тема „Етиката в ПР индустрията“ от 15.00 до 16.00 часа. Мордератор е председателят на БАПРА – Катя Димитрова (InterImage). Участници в панела са Максим Бехар (М3 Комюникейшънс), Любомира Накова (United Partners), Ружа Загорска (SiteMedia Consultancy), Галин Бородинов (PR Point).

Детайлна програма на събитието може да разгледате тук.

Вижте още:

• Застрахователният сегмент е разделен регионално според пазарите, на които Generali оперира• Уди Брадфорд (Woody Bradford) ще заеме позицията на...