Найден Тодоров с концерт в Сан Ремо

Тази вечер Найден Тодоров застава пред Симфоничния оркестър на Сан Ремо, за да представи световната премиера на Концерт за саксофон от съвременния италиански композитор Масимилиано Месиери. Солист на вечерта е Алекс Себастиануто.

Найден Тодоров има дълга история с италианския оркестър, пред когото застава за първи път преди повече от 15 години и оттогава му гостува регулярно.

Концертът в Италия е само седмица след изключително успешните концерти в Богота, Колумбия, където маестро Тодоров си партнира за първи път с Националната филхармония и звездния виолончелист Сантяго Канон-Валенсия.

В началото на ноември Найден Тодоров ще дирижира световноизвестния пианист Иво Погорелич и Софийската филхармония.

Седмица след това отново със Софийската филхармония ще представи световната премиера на симфоничната поема „Нотр Дам“ на австрийския композитор Роланд Баумгартнер и Тройния концерт на Бетовен в изпълнение на горещите млади звезди на класическата музика Лия Петрова, Орелиен Паскал и Александър Канторов.

Найден Тодоров с концерт в Сан Ремо

На 20 ноември в София е концертът му с гранддамата на пианото Елизабет Леонская, а на 24 и 26 ноември заедно с Веско Ешкенази и Националния оркестър ще представят Менделсонова програма в зала „България“ и в зала „Лисински“ - Загреб.

Междувременно маестрото се подготвя и за гостуването на Софийската филхармония в Берлин на 12 декември.

За повече подробности следете сайта на Найден Тодоров naydentodorоv.com, както и сайта на Софийската филхармония sofiaphilharmonic.com.

Вижте още: