40 отбора участваха в първото щафетно велосъстезание Sofia Bike Relay, което се организира в София

40 корпоративни отбора и над 250 участника изминаха 12 км трасе тази неделя в първото издание на щафетното велосъстезание SOFIA BIKE RELAY организирано в София.

Тази неделя, (23 октомври) в 10.00 ч., пред Националният стадион “В. Левски”, бе даден стартът на вело поход в който софиянци изминаха маршрута от ул. Гурко, бул. Евлоги и Христо Георгиеви, бул. Пенчо Славейков, бул. Витоша и обратно по бул. Евлоги и Христо Георгиеви до ул. Гурко. Във велопохода се включиха над 120 любители на колоезденето, сред които най-малкият участник беше на 4 години, а най-възрастният на 70г.


Втората част на събитието бе щафетно състезание между 40 корпоративни отбора, които се обединиха в подкрепа на каузата на проект ParaKids към ССК "Шарк". ParaKids предоставя спорт за деца с увреждания, гръбначни изкривявания и наднормено тегло, а 30 % от събраните такси от щафетното състезание ще бъдат предоставени безвъзмездно на каузата.

В оспорваната надпревара се включиха и два изцяло дамски отбора- Queen Bees, Schwarz IT България и DRAG Bicycles Girl Power, DRAG Bicycles.

Първото място на щафетната надпревара спечелиха Vivacom MTB 1 с общ резултат 1:19:56, а най-бърз от отбора е Валентин с 18,20 мин.

SOFIA BIKE RELAY се провежда за първи път в София и организаторите СК „Колоездач“, СК „Бегач“ и Schwarz IT България се надяват, то да се превърне в ежегодна традиция за столицата. Състезанието се организира с подкрепата на Столична община и със съдействието на зам. кмет по транспорт и организация на движението Кристиян Кръстев.

40 отбора участваха в първото щафетно велосъстезание Sofia Bike Relay, което се организира в София

Състезанието бе с динамичен колоездачен формат за участниците, и много интересен за публиката. Организаторите се бяха погрижили да бъде приятно изживяването и за участниците и за публиката, като бяха осигурили шатри с напитки, приятна музика, куиз с награди, медали, които по желание участниците можеха да гравират поименно и много приятни емоции.

Повече информация за резултатите и участвалите отбори тук.

Вижте още: