Пълна зала 1 в НДК и нестихващи аплодисменти на премиерата на Ансамбъл „Пирин“ „Между девет планини“

Феноменални, великолепни, невероятни – това са част от суперлативите за Ансамбъл „Пирин“ след двучасовото премиерно представление на сцената в Зала на НДК снощи. Публиката не остана безучастна към поднесеното с много жар и финес изкуство на танцьори, музиканти, певици на Ансамбъл „Пирин“.

Изграден върху няколко картини, спектакълът „Между девет планини“ показва красотата на песенното и танцово фолклорно наследство на различни етнографски области в България като акцентът пада върху Пиринския край, в очарователно съчетание с новаторския поглед на екипа, създал постановката „Между девет планини“.

Следвайки славната история на ансамбъла, творческият екип: хореография и режисура – Мирослав Димитров, диригент на хора – Латинка Костова, диригент на оркестъра – Валери Димчев, хореограф – Венета Ценова, са създали завладяваща феерия от музика, гласове и танци, запазвайки стила на ансамбъла и непреходните ценности на българския фолклор. Поднесен на най-високо професионално ниво, "Между девет планини" развълнува публиката, коментарите са: „Това е Ансамбъл „Пирин“!“, „Красиво, щедро, всеотдайно!“, „Благодарим за радостта, че сме българи!“. Милите думи в поздравителните адреси и множеството кошници с цветя засвидетелстваха уважението на ценителите.

Пълна зала 1 в НДК и нестихващи аплодисменти на премиерата на Ансамбъл „Пирин“ „Между девет планини“

Спектакълът е посветен на 150 години от рождението на Гоце Делчев и 110 години от освобождението на Горна Джумая и Пиринска Македония от османско владичество. Предстои мащабно турне в страната. Публиката на Благоевград ще може да гледа спектакъла „Между девет планини“ през месец декември.

Пълна зала 1 в НДК и нестихващи аплодисменти на премиерата на Ансамбъл „Пирин“ „Между девет планини“

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...