годишните награди на сп. Business LadyЗаместник-министър Даниела Везиева с отличие за принос в развитието на българската икономика и женското предприемачество

За пета поредна година бяха връчени годишните награди на сп. Business Lady. Домакин на официалната церемония беше София хотел Балкан, който посрещна личности от бизнес средите, политиката, културата и приятели на списанието. Организаторите бяха подбрали 18 категории от обществения живот, бизнеса и администрацията.

Признание за цялостен принос в развитието на българската икономика и женското предприемачество в категория АДМИНИСТРАТИВНО УПРАВЛЕНИЕ получи Даниела Везиева, Заместник-министър на икономиката. Кметът на Столична община Йорданка Фандъкова бе отличена за цялостен принос в общинското управление в категория ОБЩИНСКО УПРАВЛЕНИЕ. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители получи награда за принос за развитието на образованието в България в категория ОБРАЗОВАНИЕ. В сектор СТРОИТЕЛСТВО И АРХИТЕКТУРА призът грабна арх. Весела Мирянова, изпълнителен директор на „Артекс инженеринг” АД. Директор „Човешки ресурси” на „Девня цимент” и „Вулкан цимент” Мая Атанасова бе отличена в категория ЧОВЕШКИ РЕСУРСИ за иновативност и ефективност в управлението, стимулирането и адаптирането на човешкия ресурс. Д-р Петя Стратиева, Генерален мениджър Санофи Пастьор България, пък грабна приза за цялостен принос във фармацевтичния сектор и грижа за обществото в категория ФАРМАЦИЯ.

годишните награди на сп. Business LadyИзпълнителния директор на "МЕТРОРЕКЛАМА" Зарина Генчева пък бе отличена в РЕКЛАМЕН БРАНШ (подкатегория ВЪНШНА РЕКЛАМА) за ефективно управление и иновации в областта на външната реклама. Соня Желева, управител на езиков и изпитен център „Алианс” спечели награди за ефективен мениджмънт, иновации и успешно развитие на образователна институция в категория ЕЗИКОВО ОБРАЗОВАНИЕ. В БАНКОВИЯ СЕКТОР отличието бе връчено на Доротея Николова, член на УС и изпълнителен директор на Банка ДСК. Илияна Търнина, вицепрезидент Операции и управител Paysafe България получи награда за инвестиции в човешки капитал в категория ФИНАНСИ. Мила Маречкова грабна приза за успешно управление и премиум позициониране на компания в индустрията в категория ИНДУСТРИЯ (подкатегория ТЮТЮНЕВА ИНДУСТРИЯ). А Гена Събева, собственик на франчайз веригата ВИТ - Борсата за матраци, бе отличена в категория ПРЕДПРИЕМАЧЕСТВО за ефективно управление на франчайз бизнес модел.

Директор на Дирекция “БНТ Свят и региони” Екатерина Генова получи награда за възраждане на българския фолклор и традиции сред българското общество в сектор МЕДИИ с инициираното от нея танцовото фолклорно шоу „Надиграй ме на неделното хоро“. Доника Ризова, ПР на Медийна група BULAGRIA ON AIR бе отличена за популяризирането на благотворителни кампании и социални проекти. В категория НЕПРАВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИИ бяха връчени две награди, едната отиде при Мария Кръстева, председател на Business Lady Club за цялостен принос за развитието на клуба. Второто отличие спечели Виктория Георгиева, член на УС на фондация “Майки за донорството”, която бе наградена за принос в подкрепа на донорството на репродуктивен материал. Приз в сектор КУЛТУРА получиха също две дами – Вера Киркова-Жекова, преводач на художествена литература, преподавател по португалски език и култура в СУ "Св. Климент Охридски". Тя грабна приз за цялостен принос за литературното и културно обогатяване на обществото, а Стела Даскалова - писател, социален педагог и семеен консултант бе наградена за принос за развитие на съвременното българско семейство.

„Българската жена е на първо място в Източна Европа със замаха и ефективността, с която се справя с всяка своя социална роля и ангажимент. Нашите дами са едновременно страхотни предприемачи, прекрасни майки и партньори и гравитират чудесно между личния и служебния си живот. Мога само да се поклоня пред ентусиазма, волята и енергията, с която се справяте с ежедневието си, мили дами” – сподели Даниел Димитров, издател на сп. Business Lady и изпълнителен директор на „Бизнес лейди-България”. „Чувствам се горд, че тази вечер съм сред толкова успешни и позитивни дами, без вас България нямаше да е същата”­ – допълни г-н Димитров.

Сред специалните гости на събитието бяха Диян Стаматов, заместник-министър на образованието и науката; Цветан Симеонов - Председател на БТПП; д-р Марияна Симеонова, изпълнителен директор на Агенция по трансплантация, които връчиха награди на част от отличените дами.

Водещи на събитието бяха актьорите Албена Ставрева и Явор Ралинов, а за доброто настроение на гостите се погрижиха Виктория Георгиева, финалист в последния сезон на X Factor и уникалните танцьори от клуб по спортни танци „Дъга”.

Наградите на списание Business Lady са продължение на основната мисия на изданието - да подкрепя позициите на дамите в обществото, давайки гласност на техните професионални успехи, качества и постижения.

На снимка две: Надя Маринвоа, главен редактор на b2b Media и Гена Събева, собственик на франчайз веригата ВИТ - Борсата за матраци (от ляво на дясно).

* b2b Media е медиен партньор на събитието.

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...

Между 6 месеца и 1 година са необходими на българските компании, за да се подготвят за еврозоната. Това показват резултатите от неформално проучване на Асоциация на...