„Най-зелените компании в България“Сред номинираните тази година са кметът на община Бургас и холандец автор на филми за България

Специалната награда е част от Националния конкурс „Най-зелените компании в България“, който се провежда този месец.

Този приз е предназначен за хора, които са допринесли за популяризирането и налагането на зелената идея в обществото.

Номинациите са публични, както и гласуването. Предложения се приемаха на имейл адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. до 10 май 2016 г.

На Facebook страницата на събитието ще намерите обявени кандидатурите на публични личности, допринесли за популяризирането и утвърждаването на зелената идея в обществото.

Въз основа на публичното гласуване ще бъде определен и носителят на престижното отличие.

Всеки ще може да гласува за своя фаворит във Facebook.
Ето номинираните:

Димитър Николов

Димитър Николов има диплома от Икономическия университет в Москва и е магистър по финансов мениджмънт от СА Свищов. Той бива преизбиран три пъти от гражданите на бургаската община, които продължават да се доверяват на неговата експертиза и лидерство. Неговата обществена дейност включва постове като зам. председател на БТПП за Бургас и регионален представител на КРИБ за областта. Под неговото ръководство община Бургас е инициирала множество „зелени“ проекти, които са пример за екологично развитие и устойчиво управление. Някои от по-интересните инициативи са инсталациите „Соларни дървета“ и „Соларна пейка“.

Ласка Ненова

Българката Ласка Ненова е мениджър на кампания NowWeMove за Европа и ръководител на сдружение BG Бъди активен. NowWeMOVE e най-голямата европейска инциатива, насочена към промотиране на активния начин на живот, която споделя проста и лесно измерима визия: „100 млн. повече европейци, ангажирани със спорт и физическа активност до 2020 г.”. Кампанията бе отличена с награда от International and European Association Awards като победител в категорията Effective Voice. Наградата „Effective Voice” отчита постигнатите резултати от организации и инициативи, в посока на привличане публичното внимание към определен социален проблем.

Патрик Смитьойс

Жител на България и родител на две български момичета, Патрик е едновременно очарован от красотата на земята ни и разочарован от безхаберието, с което тя бива осакатявана. Вероятно заради това темите във филмите му са толкова разнообразни: „Истината за българската гора” и „Моята лична болка” разкриват както познати, така и сравнително непознати проблеми за българската екология и околна среда, но сякаш съдържат и въпрос - Битката за българската природа, нейната чистота и цялост тепърва започва. Какво ще направим?

Вижте още:

Тази помощ не само ускорява местната модернизация, но ще помогне на България да следва тенденциите на световния пазар и да обезпечи продоволствената си сигурност, прилагайки...