Откриха изложбата на финалистите от конкурса MOST в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5

На 12 юли в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 бе открита заключителната изложба на петимата финалисти от шестото издание на конкурса за съвременно изкуство MOST, като единият от тях бе избран от „Инвестбанк“ АД, генерален партньор на инициативата.

Щастлива съм, че за поредна година сме част от тази прекрасна инициатива, защото за изкуството трябва се говори, да се показва и да намира мястото си в повече домове. Има една фраза на Хипократ, стара колкото света, а именно, че „животът е кратък, изкуството – вечно“. Банално е, но именно изкуството е онова непреходно и трайно съкровище, което можем да завещаем на поколенията след нас и чрез него те да се докоснат до нашата действителност, впечатления, чувства и емоции. В „Инвестбанк“ вярваме, че талантът трябва да бъде подкрепян и поощряван, за да може да се реализира в пълния си потенциал. Какво по-хубаво от това може да има“, каза по време на откриването Мая Станчева, член на Управителния съвет и изпълнителен директор на „Инвестбанк“ АД.

Конкурсът за съвременно българско изкуство MOST придоби голяма популярност и се очаква от художници и публика всяка година. Тази година той се проведе в периода от 3 май до 10 юни. Интересът за участие в него беше изключително силен. Kандидатури на художници, желаещи да се включат, продължаваха да пристигат дори и след края на обявения срок. Екипът на Галерията открои четирима финалисти, които се отличават с иноваторски решения, силни биографии, съвременно звучене и цвят. Вярвам, че арт любителите ще оценят положително избора ни на финалисти и ще се насладят на тяхното изкуство, добави Деница Гергова, артистичен директор на Vivacom Art Hall Oborishte 5 по време на откриването на изложбата.

Откриха изложбата на финалистите от конкурса MOST в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5

В периода от 13 юли до 29 юли 2023 г. посетителите на галерията могат да видят творбите на тазгодишните финалисти – Константина Живова/INLY (финалист избран от „Инвестбанк“ АД), Борислава Василева, Димитър Грънчаров/NOIЯ77, Катя Танева, Елена и Стефания/Tornado Twins с вход свободен в работното време на галерията.


*Всички творби на финалистите могат да бъдат закупени на място.

Вижте още: