Открийте вкуса на Бургундия, Елзас и Лоара!Едно от най-очакваните винени събития тази пролет - Discover.Vino Бургундия, Елзас и Лоара ще зарадва ценителите с дегустация на елитни френски вина. Този път тейстингът ще бъде придружен и от специално подбрано меню на шеф Йордан Рангелов (ресторанти Pure).

Точно в 15:00 часа на 24 март на втория етаж в търговски център Sopharma Business Towers отваря врати мини изложението посветено на мега вината на Северна Франция! Ето кои са трите емблеми на Франция:

* Бургундия с великолепните шардонета и пино ноари;
* Изисканите, но и строги елзаски ризлинги и гевюрцтраминери;
* Моделът за подражание на всички ценители на френски совиньон блан - класическите вина от този сорт oт долината на Лоара.

Освен вината на Северна Франция в рамките на събитието Discover.Vino ще можете да опитате и няколко кулинарни изкушения с френски привкус. В съседство удобно разположения ресторант Pure ще предложи четиристепенно меню, подготвено от шеф Йордан Рангелов. Цената му е 39 лева и включва вxод за дегустацията. Вино за своята френска вечеря ще можете да закупите на чаша или през цялото време от магазин Vintage Club, а ресторант Pure ще се погрижат да ви бъде сервирано без такса бутилка.

Куверт за вечерята може да закупите онлайн на: www.vintageclub.bg

От издателство Гурме са подготвили трета изненада за гостите на Discover.Vino – Бургундия, Елзас и Лоара. По време на тейстинга ще се състои премиерата на най-новата книга на издателството, озаглавена YES, CHEF! Съдбата на един звезден готвач, в превод на Петя Петкова (преводач на поредицата книги за Прованс на Питър Мейл). Това е разказ за живота на Маркус Самуелсон - един звезден шеф с изключителна житейска история. Книгата пожъна изключителен успеx по света.

Само по време на Discover.Vino – Бургундия, Елзас и Лоара ще можете да закупите първото издание на YES, CHEF! с 20% отстъпка от коричната цена.

Вносителите, които ще представят френските класики повреме на събитието Discover.Vino Бургундия, Елзас и Лоара са:

Открийте вкуса на Бургундия, Елзас и Лоара!* Bibendum
* BNK
* Cartel
* InterVino
* MerCor Sophia
* Transimport
* VAYK wines
* Winebox

Билети за Discover.Vino Бургундия, Елзас и Лоара може да закупите онлайн на: www.vintageclub.bg или на място с цена за вход от 12,00 лева.

Вижте още:

• Застрахователният сегмент е разделен регионално според пазарите, на които Generali оперира• Уди Брадфорд (Woody Bradford) ще заеме позицията на...