Явлението МарешкиВСК Кентавър, EGT, РАИС, Рефан, Свилоза АД и Енергоремонт Холдинг сред участниците във VIP Business Awards 2016.

Една от сензациите на тазгодишните награди за значими постижения в бизнеса -VIP Business Awards 2016, е номинацията на предприемача и общественик Весилин Марешки, чието име през последните месеци неотлъчно присъства във водещите новини на българските медии.

Определен е като явление в бизнеса.

Церемонията е на 24 март от 20 ч. в хотел Хилтън.

През октомври 2015 г. под марката "ВМ Петролеум" Марешки стартира петролния си бизнес. Нестандартният му подход само за броени месеци свали цената на горивата с близо 1/3 (от 2,12 до 1,45 лв за дизела, като пример).  На 3.11.2015 г. той поде инициативата за провеждане на Референдум 2016, с водещ въпрос "Подкрепяте ли да се въведе регулация на пазара на горива, така че да се гарантират по-ниски цени в бензиностанциите?" На 3.2.2016 година в Народното събрание бяха внесени 401 475 подписа, подкрепящи инициативата.

Петролната офанзива на варненския бизнесмен се отрази на цените на горивата в цялата страна и предизвика Комисията по защита на потребителите да започне процедура по разследване на картел на 7 от големите вериги. Всъщност Веселин Марешки въведе на пазара на горивата нов бизнес модел - т. нар. "лоу кост".

Водещата на българския пазар компания за производство на металорежещи и металообработващи машини с цифрово програмно управление - РАИС, също е сред номинираните. За последните две години инвестициите в ново оборудване надхвърлят 8 млн лв.

“Евро Геймс Технолоджи” (EGT) получи номинация за бизнес-наградите. Българската компания, обявена за един от най-бързо развиващите се участници в световната казино индустрия, е специализирана в разработването, производството, разпространението и сервизирането на съоръжения за игрална дейност. Основана през 2002 г.

VIP Business Awards 2016В навечерието на своя 25 годишен юбилей една от най-успешните родни компании на международния пазар - „Рефан България” ООД, получи номинация за бизнес-статуетките. Днес фирмата се гордее с над 400 бутика в 28 държави на 5 континента, благодарение на иновативните и гъвкави бизнес форми, които предлага. Само за няколко години REFAN се превърна във водеща световна марка, разпознаваема с високото си качество, богата продуктова гама и неповторимата екзотичност на козметичните формули, вдъхновени от българската природа.

Бизнесдамата Мариана Печеян, собственик и управител на ВСК Кентавър груп - най-големия доставчик в световен мащаб на американска корпорация № 1 за инструменти и машинна окомплектовка КЕНАМЕТАЛ, също е номинирана за престижните призове. Над 96% от продукцията на компанията е предназначена за износ в страните от ЕС и САЩ. Носител на 10 последователни приза за Топ Качество и високи постижения в доставките. Компанията е редовен пряк участник на международни световни технически изложения в Хановер, Чикаго, Москва, Париж, Щутгарт, Милано, Базел и др.

Eдни от най-утвърдените компании у нас - „Свилоза” АД и Енергоремонт холдинг”АД, също са сред номинираните за второто издание на годишните награди VIP Business Awards 2016.

ИТ-секторът ще подкрепи инициативата на Business Awards 2016 за осигураване на стипендии за социално слаби ученици. Мотото на благородната инициатива е:  "Искам да остана да уча и да работя в България".

С участие в конкурс, чрез написване на есе, младежите ще имат възможност да получат пълна стипендия за единствената в България и Европа бакалавърска програма „ИТ анализ и бизнес стратегии“ на обща стойност  близо 10 000 лева.

Организатор на събитието е агенция за публични комуникации ВИП Комюникейшън, с партньорството на Българската Търговско-промишлена Палата, Българо - румънската търговско промишлена палата, Сръбско-българската търговско промишлена камара, Българо-китайската търговско промишлена палата, Пловдивската Търговско-промишлена камара, Бизнес Клуб Лондон, Международната организация за сътрудничество в бизнеса и културата IEC и други.

Журирането, което ще отреди победителите във VIP Business Awards 2016, е поверено на ресорните журналисти в медиите-партньори на събитието и на браншовите организации. Нотариус Станислав Филипов ще проследи етапите на гласуване и излъчването на победителите.

Вижте още: