Пети нов пазар: Водещата европейска консултантска компания, Rud Pedersen Group отваря офис в София

Rud Pedersen Group, най-бързо развиващата се европейска група за консултантски услуги в публичния сектор и стратегически комуникации, стъпва в България, отваряйки врати в София. С откриването на българския си офис днес, основаната в Скандинавия, Rud Pedersen Group отбелязва нов важен етап от стратегическото си пътуване към нови и ключови пазари в Източна и Южна Европа. България е петият нов пазар за Групата за тази година след откриването на офиси в Лондон, Париж, Варшава и Рига.


Rud Pedersen Group е водеща европейска консултантска компания в областта на комуникациите и връзките с обществеността. Групата предоставя експертни съвети и практическа подкрепа на организациите, ангажирани в публичния сектор, за да ги подпомогне в постигането на стратегическите им цели в съвременния динамичен свят.

"През последните няколко години успешно се превърнахме от скандинавска в европейска компания. По време на този процес се спряхме на стратегически пазари в Източна и Южна Европа. Растежът ни винаги е следвал нуждите на клиентите ни, в момента виждаме тези възможности и в България", посочи Мортен Руд Педерсен. "Съветваме клиентите си във все повече културни и професионални области и ценим дългосрочните ни взаимоотношения и новите вълнуващи предизвикателства. Водени от скандинавското си наследство на прозрачност и етичност, прагматизъм и достъпност, днес ние сме водеща европейска консултантска компания в публичния и комуникационния сектор."

Новият офис в София ще се ръководи от Гергана Анева, бивш началник на кабинета на заместник министър-председателя на България по демографската и социалната политика (2015-2016), притежава професионален опит от Европейския парламент в Брюксел. Привнася към експертизата на Rud Pedersen Group своя повече от шестнадесет години опит в консултирането на национални и международни компании, институции от правителствения и публичния сектор.

Непосредствено преди да се присъедини към Rud Pedersen г-жа Анева заема поста директор в българската държавна администрация, отговаряйки за теми свързани с модернизация, цифрова трансформация и електронното управление в страната.

Пети нов пазар: Водещата европейска консултантска компания, Rud Pedersen Group отваря офис в София

„За мен е чест да се присъединя към динамична, високо репутационна компания, градяща се на безкомпромисна етика и на опитен и компетентен екип, работещ в цяла Европа“, посочи Гергана Анева. „Вече установяваме активни партньорства с колегите в другите ни офиси и въпреки че днес сме все още малък екип в София, наистина можем да почувстваме и да се опрем на силната подкрепа и експертиза на цялата Група. Ние не само ще предложим консултации на международни клиенти на българския пазар, но и възможност за българските компании да работят с една утвърдена европейска консултантска компания на национално и международно ниво.” 

Rud Pedersen Group предоставя високоекспертни съвети в намирането на иновативни и персонализирани решения за компаниите, които искат да разберат по-добре публичната среда. Клиентите ни варират от големи международни корпорации до местни стартъпи, публични институции и бизнес асоциации. Ние помагаме на нашите клиенти да се ориентират в политическите системи и обстановка, да разберат въздействието на регулаторните рамки, публичната администрация, и политиките върху техните организации. Работим с клиентите си за постигане на целите им, за това да поддържат добра репутация, да овладяват кризи, консултираме ги в областта на маркетинга и наемането на персонал. 
Rud Pedersen Group работи в цяла Европа, поддържана от професионалисти с различни умения, които предлагат най-доброто от своя опит. 

Вижте още: