Познайте града само по табелите за метротоШрифтовете използвани на транзитните табели за метрото са индивидуални и подсказват с голяма точност идентичността на градовете. Можете ли да познаете кой е градът само по тези отличителни знаци?


Табелите описват спецификата на градовете. Толкова е лесно да ги разпознаете, като детска игра.

В Ню Йорк на табелката за метрото е написано Subway, но тя няма да ви отведе в ресторанта за бързо хранене, а при метровлака.

alt


Стрелата на Купидон в Лондон е знака, по който ще разберете, че това е изхода от метрото. За американците е учудващо, когато в метрото търсят надпис EXIT, а вместо това навсякъде виждат британското WAY OUT.

alt

Специфично изкуство можете да откриете в метростанциите в Стокхолм. Те безспорно се отличават с изяществото,с което са изрисувани. Нещо красиво, което да заинтригува вашия поглед, докато минавате покрай него.

alt

А когато чуете думата Ibarrekolanda, написана с бели букви върху червен фон за кой град се сещате? Отговорът е там, където се говори баски – Барселона.  Ibarrekolanda ви показва накъде е изходът.

alt

И последната загадка.
Къде може да открием думата “метро” в такава красива рамка? Париж, градът, в който нищо не е скучно, дори указателните табелки.

alt

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...