Най-дългогодишният конкурс в сферата на връзките с обществеността – PR Приз, през 2021 г. за 21 път ще отличи най-добрите комуникационни кампании на фирми, медии и публичен сектор. За първи път в историята на отличията журито ще оценява проекти, осъществени в година на безпрецедентни промени.

С тях е свързана и новата категория „Комуникация на промените“. В тази категория могат да кандидатстват проекти, свързани с предоставянето на нови продукти/услуги, промяна на производство, съвместни проекти, дарения и т.н., резултат от трансформациите, през които преминава бизнеса и обществото.

По традиция PR Приз ще получат още най-добрите “Корпоративна комуникационна кампания”, „Кампания за устойчиво развитие“, „Комуникационен проект в неправителствения сектор“, „Комуникационен проект в публичния сектор“, „Проект за вътрешни комуникации“, „Комуникационен проект за продукт или услуга“, „Специално събитие“, „Комуникационен проект на медия“, „Кризисни комуникации“, „Комуникационна кампания за работодателска марка“, “Инфлуенсър маркетинг”, “Комуникации на екопроекти”. Като самостоятелна категория се обособява „Най-добро използване на социалните мрежи“, което беше част от „Дигитални комуникации“.
И тази година в конкурса ще бъдат отличени „Комуникационна агенция“ и „Вътрешен комуникационен отдел“ на годината. Кандидатите в тези категории ще бъдат оценявани по специално разработени критерии за кандидатстване, като „Значими кампании и проекти“, „Резултати и постижения“, „Екип“ и др.

Конкурсните категории ще бъдат журирани от водещи комуникационни специалисти с различни профили. В седмицата преди официалната церемония ще се проведат откритите представяния, на които кандидатите за престижните призове ще защитават публично проектите си. Церемонията по награждаването ще се проведе в началото на месец юни 2021 г. На нея ще бъде обявен и стипендиантът на конкурса на името на проф. Петев.

 Имейл: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Телефон; 0889 666 029

 Заявките за участие могат да се подават на интернет страницата на БДВО, раздел PR Приз 2021

Важните дати в конкурса са:

● приемане на проектите: 7 април – 21 май 2021 г.

● журиране по първите три критерии за оценяване: 22 май – 28 май 2021 г.

● публично онлайн представяне на кампаниите пред жури: 29 – 30 май 2021 г.

● обявяване на победителите - месец юни 2021 г.

Кандидатите ще бъдат уведомени по имейл за часа и деня на презентиране, не по-късно от 26 май 2021 г.

Повече информация за категориите и условията за участие в PR Приз ще намерите в ПЪЛНИЯ РЕГЛАМЕНТ ЗА PR ПРИЗ 2021.

Вижте още: