Първото у нас проучване за „Жените в корпоративна България“ вече е фактИзследването се провежда по повод 10-ата годишнина на Сдружение „Дамски форум“

На 18 ноември /понеделник/ 2019 г. от 19:00 ч. в InterContinental Hotel София ще бъдат официално ще бъдат представени резултатите от първото у нас проучване „Жените в корпоративна България“. То се провежда по повод 10-ата годишнина на Сдружение „Дамски форум“ съвместно с екипа на сп. Икономист. На церемонията за представяне на резултатите от проучването ще бъдат отличени и дамите, които ръководят най-големите компании и финансови институции в България.

Проучването „Жените в корпоративна България“ обхваща 300-те най-големи компании в България, като отличава онези от тях, които имат най-голямо присъствие на жени в Управителния съвет и надзорния съвет, жена председател на УС / НС и имат жена за CEO.

По време на събитието ще бъдат представени и данни за 100-те най-големи финансови институции, присъствие по сектори - индустрия, услуги, строителство, търговия, както и в най-бързо развиващите се отрасли на икономиката: фармация, ICT и машиностроене.

„Целта на проучването на Сдружение „Дамски Форум“ е да покаже къде се намира България в тази темата и още колко път има да извървим до постигането на реално разнообразие в мениджърските екипи, което е залог за успешното развитие на съвременния бизнес.“ споделя председателят на Сдружение „Дамски форум“ Таня-Косева Бошова.

Критериите на проучването „Жените в корпоративна България“ са заимствани от изследването Европейски индекс на полово разнообразие на организацията European Women on Boards, в което са включени 200 публични компании от 9 държави, без България.

Вижте още: