Рекорден интерес към Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ93 проекта на 63 компании се състезават за най-престижните отличия за корпоративна социална отговорност.

Годишните награди за отговорен бизнес 2015 на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ) отбелязват рекордно висок интерес. 93  проекта на 63 компании се състезават за статуетките в най-утвърдения и престижен конкурс за корпоративна социална отговорност, който БФБЛ организира за 13-а поредна година. Победителите, определени от авторитетно експертно жури, ще бъдат обявени на официална церемония на 25 февруари 2016 г.

Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ отличават добрите практики на компаниите в областта на опазването на околната среда, образованието, развитието на служителите и цялото общество.

Тази година за отличията в шестте категории се състезават рекордните 93 проекта или с 20% повече от миналата година. С 20% нараства и броят на участвалите компании – те са 63 от най-различни сфери, като само половината от тях са членове на БФБЛ.

Най-оспорваните категории отново са „Инвеститор в обществото” и „Инвеститор в знанието” –  те са привлекли съответно 25 и 20 проекта.

Двоен в сравнение с предходната година е ръстът при номинациите за отличието „Инвеститор в околната среда” – 18 екологични инициативи се борят за авторитетното отличие.

15 са кандидатите за приза „Инвеститор в човешкия капитал и условията на труд”. По 6 компании се съревновават в „Маркетинг, свързан с кауза” и „Най-добра социална политика на малко и средно предприятие”.

Един от всички номинирани проекти ще заслужи специалната награда „Engage” за участие и принос на служителите, която се определя от Международния форум на бизнес лидерите във Великобритания.

Компаниите с най-много номинации – по 4, са  Billa, Dundee Precious Metals Chelopech, Coca Cola и VMware. Кратки описания на всички кандидатствали проекти ще намерите тук.

Авторитетното жури на Наградите се състои от утвърдени специалисти от различни области, а негов председател за седма поредна година е кметът на София Йорданка Фандъкова.

Сред основните критерии за оценка са конкретна полза за обществото, работа в партньорство с други организации, ангажираност на служителите в осъществяването на проекта, продължителност и последователност на инициативата, новаторство и обществено признание.

Победителите ще станат известни по време на тържествената церемония по награждаването на 25 февруари 2016 г. Специални гости на събитието и тази година са президентът Росен Плевнелиев и вицепремиерът по социалната политика и министър на труда и социалната политика Ивайло Калфин.

Компаниите и организациите, номинирани за Годишните награди за отговорен бизнес 2015, са: AbbVie; Address Real Estate; AES; Adhoc Media; Amgen; Amylum; AstraZeneca; Avon Cosmetics; Balmed; BASF; Billa; CEZ; CEZ Razpredelenie; Chariot Motors; CMS Cameron McKenna; Coca Cola; Devnya Cement; DHL; Dundee Precious Metals Chelopech; Еurobet; Eurofootball; Ecopack; Gradus; Huawei Technologies; ICF Bulgaria; IKEA; InterImage/Aha!Car; InterImage/Max Europe; J Point Group; Karoll; KCM 2000; Konica Minolta; Kreston Bulmar; Lidl; L’Oreal; Microsoft; Mobiltel; Musala Soft; Next Consult; NRA; Nestle; Newtrend Agency; Nova Broadcasting Group; Overgas; Postbank; Quadrant Beverages; Raiffeisenbank; Samex; SAP Labs; Scale Focus; Siemens; Sinergia; Smart Energy Group; Solvay Sodi; Speedy; Sting; Studio Moderna; Telenor; Telerik, a Progress Company; TELUS International Europe; Unicredit Bulbank; Unify Service Centre; VMware; Wilson Learning.

* b2b Media е медиен партньор на събитието.

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...