В размирно време, когато легендите и магията се сблъскват, единственият жив воин от мистичен орден тръгва на пътешествие, за да открие герой, за когото е предсказано, че ще се роди с нечувани сили и ще бъде последният Седми син.
Борбата срещу силите на мрака, в лицето на Джулиан Мур, ще се води от Джеф Бриджис и Бен Барнс („Хрониките на Нарния: Лъвът, вещицата и дрешникът“, „Звезден прах“).

Приказното фентъзи разказва за Том – обикновено момче, свикнало със спокойния фермерски живот в планината. При появата на рицаря-магьосник Грегъри този спокоен живот ще се промени завинаги. Двамата поемат на дръзко приключение, за да победят веднъж завинаги кралицата на мрака и армията й от свръхестествени убийци, които е изпратила срещу човешкото царство. В земята на Майка Молкин властват чудовища, които са на път да получат безгранична сила и да завладеят света.

Режисьор на епичното приключение е Сергей Бодров. Сценаристи са Чарлс Лийвит, Стийв Найт и Мат Фрийнбърг. СЕДМИЯТ СИН е по поредицата романи на Джоузеф Дилейни „Хорниките Уордстоун“ и вече е на книжния пазар и в България.

СЕДМИЯТ СИН от 9 януари е в кината на 3D и IMAX 3D.

Вижте още: