София и Пловдив са лидери в луксозното строителствоТази вечер връчват златните статуетки в хотел Маринела

Пловдив и София са безспорни лидери в луксозното строителство, посочва журито на Строителните Оскари.  Златните статуетки ще бъдат връчени тази вечер в 5-звездния хотел Маринела.

Гала-вечерта за десетото юбилейно издание на годишните награди за Луксозно строителство, архитектура и дизайн 2020 ще отличи лидерите в строителния бранш. Тя ще завърши с благотворителен търг с картини на стари майстори в подкрепа на  SOS Детски Селища България.  Сметката за кампанията "Строителните Оскари в подкрепа на "SOS Детски селища България" е BG48RZBB91551000365058,  съобщава ВИП Комюникейшън. Новата гордост на Пловдив - хотел от световната верига Хилтън, също е финалист за Строителните Оскари. Обектът се намира в централната част на града, на възловия бул. "Княгиня Мария Луиза". Сградата е с площ от 14 000 кв.м., състои се от 162 хотелски стаи и апартаменти.

Хотелът разполага с просторно "отворено фоайе" (Open loby), конципирано според най-новите западни тенденции. В него са обособени различни зони за релакс, работа, срещи с колеги и приятели, коктейли, леки хранения. Целта е фоайето на хотела да съчетае всички удобства, които са необходими на съвременния пътуващ човек, за да се чувства уютно, почти като в дома си. Два ресторанта са на разположение на гостите с общо над 200 места, както и бар, заведение за леки закуски и италианска Gelateria.. Автор на проекта е водещият архитект Едвард Христов и студиото му ПроАрх.

Иновациите в жилищното строителство в Пловдив дават все повече примери на световно ниво - в града ще бъде изграден модерен комплекс от 8 еднофамилни редови къщи. Той е разположен в южното предградие на Пловдив с изглед към Родопите. Предвиден е богато озеленен двор от северозападната страна на сградата, където са ситуирани верандите на осемте къщи с барбекю към всяка от тях. От югоизток са индивидуалните входове към жилищата. Шест от сградите са на по два етажа, две - на три етажа. Автор на проекта е младата и талантлива арх. Боряна Христова.

Един от най-мащабните международни инвеститори у нас - Нова Сити Груп е финалист за наградите с новия си жилищен проект -  Nova City Lux.

Той се намира в бързо развиващия се кв. „Кръстова вада“. Локацията съчетава в себе си предимствата на живота в големия град с възможността за отдих със семейството в парка, намиращ се на метри от сградата. В непосредствена близост са разположени метростанция, големи търговски и спортни обекти, които осигуряват всички удобства в градското ежедневие. Входните пространства се характеризират с уникален интериорен дизайн.

Nova City Group е инвестиционна компания, чиято дейност е съсредоточена основно върху пазара на недвижими имоти. Присъства на българския пазар от 2007 година. Нова Сити е фирма с международна партньорска мрежа в Румъния, Полша, Чехия, САЩ, Канада, Израел и Нигерия.

Още един финалист за Строителните Оскари с международен размах - марката KARE представя идеи за обзавеждане, които са уникални и автентични. Никога скучни и винаги пълни с въображение и вдъхновение.

Всичко започва през 1981 г. , когато двама приятели решават, че пазарът на мебели е твърде скучен. Тяхната реакция е да създадат един нов свят в обзавеждането, който жъне огромен успех. Днес KARE има над 100 магазина в 50 различни държави. От създаването си до сега компанията изненадва своите фенове и партньори в световен мащаб с несравнимо разнообразие от нови мебели, осветление и аксесоари за обзавеждане.

Те включват очарователни открития от непопулярни занаятчийски работилници, леко щури, но уникални мебели, създаващи “уау” ефект, както и изящна изработка на мебели от масивна дървесина.

 София и Пловдив са лидери в луксозното строителство

Вижте още: