Старт на академичната година в Американския университет в БългарияНа 6 септември в Американския университет в България (АУБ) се откри новата академична година. Традиционният пикник се състоя на открито при безпрецедентни мерки за безопасността на студентите, служителите и академичния състав.
В последните месеци служителите и преподавателите в Американския университет в България работиха усилено, за да се подготвят за началото на новата учебна година, оценявайки редица възможни сценарии за подкрепа на студентите. Да се осигури висококачествен образователен процес в безопасен кампус е основен приоритет на АУБ.

За да се сведат до минимум рисковете от COVID-19 от есента на 2020 г. се прилагат политики, които президентът на АУБ може да удължи до пролетта на 2021 г., ако е необходимо. Решението е обучението да продължи в три типа курсове – присъствени, хибридни и онлайн.

В присъствен курс повечето студенти физически ще посещават часове в залите на кампуса, като има въведено ограничение за максимум капацитет, за да се гарантира социалното дистанциране от 2 метра между присъстващите. В хибридните курсове ще се редува присъствие на място и онлайн, а онлайн курсовете ще се провеждат изцяло онлайн.

„Щастливи сме, че университетът е предпочитан от изявени млади хора от различни региони на света със сериозни академични успехи и разностранни интереси“, посочва д-р Дейвид Еванс, в.и.д. президент на АУБ. „Това ни мотивира да им предоставим максимум възможности за развитие, следвайки най-добрите практики на американкия стил на обучение liberal arts. Тази година ще бъдем гъвкави за постигането на пълноценен учебен процес –  с присъствени, хибридни и онлайн курсове в зависимост от практически непредвидимите обстоятелства. Подготвихме се много добре: взели сме стриктни противоепидемични мерки. В същото време полагаме усилия да запазим неповторимата атмосфера на общуване и изяви на кампуса.“

В АУБ са убедени, че на студентите предстои академична година, изпълнена с много труд, знания и интересни събития сред неповторимата общност на университета.

Вижте още: