Стартира инициативата за дигитална карта на дърветата ЕдноДървоСтартира инициативата ЕдноДърво за създаване на дигитална карта на градската дървесна растителност. Проектът цели да обедини доброволци и специалисти в акции за картиране и събиране на информация за градските дървета на crowdsourcing принцип, които ще започнат от 15 май. Така ще се създаде дигитална база данни на дълготрайната растителност в платформата ednodarvo.io.

Подобна база данни, с каквато работят много големи градове по света, ще помогне за повишаване на информираността и подобряване на грижата за градските дървета. Независимият проект е разработен от ландшафтни архитекти и софтуерни инженери с подкрепата на Mastercard и Банка ДСК, които инвестират в множество инициативи за устойчиво и умно развитие на градовете в България. В партньорство с тях, с разлистването на дърветата тази пролет започват и първите масови акции за отбелязване на дървета на картата в София, в които всеки ще може да се включи.

Повече информация за инициативата можете да откриете приложено и на сайта https://ednodarvo.io/, където през следващите седмици ще започне да фукнционира и интерактивната платформа.

Вижте още: