Cloud Forum Bulgaria 2016Специализираният форум за облачни технологии Cloud Forum Bulgaria 2016, който се проведе на 14 април в Capital Fort, събра водещи имена сред експертите от IT бранша.

Те представиха най-иновативните проекти и разработки и запознаха аудиторията с новите тенденции, услуги и с възможностите на облачната инфраструктура.

„Клауд технологията се развива. Създаването на единен цифров пазар в Европа ще предостави възможности на облачните услуги да достигнат пълният си потенциал. Последните оценки показват, че през 2013 пазара е бил на стойност 10 милиарда, а през 2020 може да достигне 50 милиарда“ сподели Ева Паунова, евродепутат ЕНП.

„Моето мнение е, че този пазар може още следващата година да достигне 50 милиарда евро. Имаме нужда от икономически растеж и социален прогрес. 70% от малките и средни предприятия изграждат всяка икономика, но едва 2% от тях използват пълния технологичен капацитет, а в Европа имаме сериозно предизвикателство, това е постигането на устойчив икономически растеж. Ще използвам една метафора в случая за ИТ индустрията, която ни показа „как може да се измъкнеш сам като се издърпаш за косата като барон Мюнхаузен“. Има две европейски директиви, които ще бъдат много актуални в следващите месеци. Едната засяга така наречената „the sharing economy“, а втората засяга създаването на единен пазар за облачните технологии“, информира публиката Анна-Мари Виламовска, секретар на президента на Република България за иновационната и здравната политика.

„Държавата има готовност за въвеждането на облака в държавната администрация. Очаква се през май да бъде официално обявена възможността за осигуряване на услуги за държавните и общински администрации в страната“ сподели Атанас Темелков, зам. изпълнителен директор на агенция "Електронни съобщителни мрежи и информационни системи".

Дискутираха се широк кръг от облачни услуги и решения:

За модерния бизнес в облака говори Николай Николов, софтуерен консултант на Paraflow Comunications.

Cloud Forum Bulgaria 2016
Трансформацията в клауда беше силно засегната в презентацията на Делян Капитанов от Intelligent Systems Bulgaria.

Cloud Forum Bulgaria 2016
Йоанна Савова и Николай Косев, старши акаунт мениджъри за CloudSigma представиха как можем мигновено да създаваме сървъри в глобален мащаб.

1266351
Най-бързо растящата облачна платформа за управление на бизнеса – NetSuite впечатли публиката. Тя бе презентирана от Владислав Живков, мениджър продажби и бизнес развитие в BalkanServices.

Cloud Forum Bulgaria 2016
Основателят на pCloud, Туньо Зафер информира аудиторията за рисковете от изтичане на конфиденциална корпоративна информация от облака и начините за предотвратяването му.

Софтуерният архитект Богдан Найденов представи решенията в облака, които предоставя Amazon.

Аудиторията имаше уникалната възможност да се запознае с новите облачни стартъпи:

ShopUp беше представен от Серги Сергиев, основател на компанията. Стартъпът предоставя платформа за анализ на поведението на клиентите в магазините и онлайн.

Георги Георгиев, маркетинг експерт за Dirigible, представи платформа, която улеснява разработването на иновативни Cloud приложения за бизнеса.

Петър Илиев, главен технологичен директор за CloudCart представи тяхната модерна система за създаване на онлайн магазини.

Cloud Forum Bulgaria 2016 се организира от b2b Media.

Всички презентации от събитието можете да намерите на сайта: cloud.b2bmedia.bg

Партньори: b2b Media, Manifesto.bg, ‪Paraflow‬, ‪‎Cooolbox‬, ‪‎Easyname‬, ‪Devin‬, ‪‎BAIT‬, ‪kaldata‬, ‪SoftUni‬, ‪‎StartItSmart‬, ‪‎AIESEC‬,‪‎ GourmetPublishing.‬

Вижте още: