Уникално за България кулинарно събитие с участието на легендарни Мишлен готвачи впечатли гостите на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско

Присъстващите се потопиха в света на висшата кулинария, наслаждавайки се и на висококачествена селекция от шампанско, френски и италиански вина

18 и 19 март бяха истински празник за небцето в Кемпински Хотел Гранд Арена Банско. Средиземноморският ресторант Коме Прима посрещна петима легендарни готвачи с общо шест звезди Мишлен и зарадва всички ценители с незабравими вкусове. Гурме преживяването в неколкократно награждавания ресторант беше първото по рода си за България, съчетавайки огромния опит на френските готвачи с изключителни вина и шампанско, които допълваха всяко ястие. Гостуващите професионалисти приготвиха две вечери с шестстепенно меню и обяд с прекрасна селекция от тапаси в ресторант VIP Room, насред красивата Пирин планина. За атмосферата по време на вечерите с музика и забавления се погрижиха Мосю Бруно и неговите артисти, дошли специално за събитието от Сен Тропе.



Изключителните френски готвачи Тиери Драпо, Жоел Сезари, Жан-Батист Натали, Ален Карон и Патрик Джефроа се развихриха в кухнята, за да създадат истинска кулинарна магия, подпомогнати от шеф Никола Тодоров, неговия екип и шеф Портели от Kempinski Hotel San Lawrenz в Малта. Легендарните готвачи идват от различни части на Франция, представяйки най-характерните аромати и продукти за своя регион в ястията си. Интересен факт е, че шеф Джефроа е донесъл в куфара си 80 млади пролетни картофа от градината си в Бретан специално за едно от ястията. Използването на местни продукти и билки обаче винаги е приоритет, затова по време на събитието в Банско някои типично френски съставки бяха заменени с възможно най-пресните български. По този начин готвачите отдадоха почит на държавата, в която се намират, и на нейното прекрасно кулинарно разнообразие. Те готвиха с ароматни български трюфели, пресен калкан от Черно море и още много други местни продукти, създавайки невероятна комбинация от вкусове.

Дългогодишният партньор на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско – БНК предостави изключителна селекция от висококачествено шампанско и френски и италиански вина за перфектния завършек на всяко ястие.

Някои най-запомнящите се ястия по време на двете вечери бяха агнешко и гъши дроб в тажин с марокански подправки, перфектно съчетано с вино Фронсак Шато Ле Троа Кроа „Вила Мари“ 2014, Банско яйце: поширано яйце, крем от целина и тиква и балсамов винегрет, сервирано с шампанско Билекар-Салмон Брут Резерв N/V и омар под деликатен лимонов зефир, комбиниран с вино Паскал Жоливе Сансер „Синятюр“ Совиньон Блан 2020.

На 19 март гостите имаха възможността да се насладят на прекрасен обяд в ресторант VIP Room, намиращ се на Бъндеришка поляна. Шеф готвачите приготвиха впечатляваща селекция от тапаси, които бяха истинско кулинарно изкушение. Любувайки се на възхитителната гледка към пистите и Пирин планина, присъстващите вкусиха специалитети като черен хайвер в крем от пушен див лук със змиорка, пролетни рулца с тигрови скариди и палмова сърцевина, биск от омар и лангустини, сервиран като капучино, и още много други.

Уникално за България кулинарно събитие с участието на легендарни Мишлен готвачи впечатли гостите на Кемпински Хотел Гранд Арена Банско

Получените възхитителни отзиви от гостите и френските готвачи, както и огромният успех на събитието доказват, че ресторант Коме Прима е на световно ниво. Луксозният хотел предстои да изненадва всички ценители и с други кулинарни приключения.

Ако не сте имали възможността да присъствате на това уникално събитие с Мишлен готвачи, можете да се възползвате от специална гурме вечеря по време на следващия си престой в Кемпински Хотел Гранд Арена Банско. За повече информация и специални оферти за настаняване, моля посетете линка: https://www.kempinski.com/en/bansko/hotel-grand-arena/special-offers/

Вижте още: