Втора вечер блус и джаз

​Най-малката голяма група в света Soul Serenade, Brazz Association и Marcello Billy Tempesta показаха, че блусът и джазът са живи в Благоевград. Стотици любители на качествената музика се наслаждаваха на творчеството, великолепните гласове и мелодии от китара, тромпет и пиано в зала „Орфей“ във втората вечер на VI Международен фестивал Blagoevgrad Blues&Jazz.

​Музикалното събитие започна с популярните изпълнения на румънската група Soul Serenade, които пристигнаха в България, специално за благоевградските фенове. Изключителен проект представиха Brazz Association, заедно с италианеца Marcello Billy Tempesta, които пресъздадоха музиката от култовия и неповторим филм „Блус Брадърс“. Представени по необикновен и различен начин, парчетата от продукцията докоснаха зрителите и изградиха една приятна и вдъхновяваща атмосфера. С изпълненията си, магичните артисти разчупиха публиката, като я изправи на крака и я накараха да се разтанцува.

Големите имена на блус и джаз музиката в света покориха сцената на фестивала и сърцата на публиката. Не липсваха и изненади, както и нови парчета.

И във втората вечер Пиано бар „Балкантон“ прие почитателите на блуса и джаза, както и изпълнителите за традиционните тази година джем сешъни.

Втора вечер блус и джаз

Фестивалът продължава с пълна сила и днес, 16 април /събота/, когато на голямата сцена на „Благоевград Блус&Джаз“ се качва ритмичната и нетипична банда на Константин Кацарски, който родом е от Благоевград. Koka Mass Jazz ще разчупят атмосферата и ще раздвижат сетивата на меломаните със звучните парчета Hey girl, Smile, Keep the groove, Be myself и много други. По време на финалната за 2022 вечер на фестивала, артистите от Koka Mass Jazz ще представят новия си албум The Sixth Finger. Още едно представяне на нов албум ще има на тазгодишното шесто издание на Blagoevgrad Blues&Jazz. Живко Петров Трио JP3 ще представят четвърти студиен албум, който носи заглавието Change The Way.

​Билети все още може да намерите в мрежата на Eventim, касата на зала „Яворов“ и непосредствено преди старта на концертите билети може да бъдат купени и на касата на зала „Орфей“ в парк „Македония“.

Вижте още:

Държавата започва обсъждането на възможностите за изграждането на консолидиран платежен механизъм за компенсиране на производителите при форсмажорни обстоятелства. Това се...