1329550Приз за професионализъм и достоен личен пример от Второто издание на SKY STARS 2016 получи българският пилот Марио Бакалов, който управлява най-големия пътнически самолет в света.

Най–успешните компании в сектора на авиоиндустрията получиха отличия в над 10 категории на изискана церемония в присъствието на официални гости, медии, представители на бългaрския и международен бизнес. Годишните награди SKY STARS се провеждат за втора поредна година и са иницатива на b2b Media.

Със своята активна дейност – открити нови дестинации, нови инвестиции и работни места и популяризирането на страната ни като световна туристическа дестинация нискотарифната компания Wizz Air си спечели Голямата награда: “Най–добър авиопревозвач на 2016”!

За първи път бе присъдена и специална награда за принос в популяризирането на авио професията в България. Специалното отличие бе връчено на старши първи офицер Марио Бакалов, който е единственият български пилот на най-големия пътнически самолет в света Airbus A380. Освен пилот, той е и дългогодишен инструктор в сферата на човешкия фактор в академията на Lufthansa, както и част от отрядите за бързо реагиране след авиоинциденти.

На официалната церемония със специална награда бяха отличени Сандрин дьо Сант Совьор – президент и изпълнителен директор на APG Inc (която е и сред учредителите на наградите SKY STARS от 2015 г) и министърът на туризма Николина Ангелкова, която също получи приз за принос в популяризирането на България като туристическа дестинация. През последните две години България се е представила на 100 международни туристически изложения, увеличен е и броят на чуждестранните туристи, посетили страната ни, отчитат се и усилията за повече инвестиции в сектора.

При награждаването министър Ангелкова заяви: “Без диалог през последните две години нямаше да успеем да постигнем всичко това и да начертаем бъдещите ни стъпки, защото пред нас има огромни предизвикателства. Тази година е много силна, но е важно всички следващи да бъдат такива. Важно е резултатите, които постигаме да бъдат устойчиви и постоянно да подобряваме нашия туристически продукт. На прага на зимния сезон трябва да отбележа, че очакваме увеличение от редица важни пазари, а най-важната информация получаваме именно от авиационния бранш“.

С най-много отличия от SKY STARS 2016 си тръгнаха Wizz Air – включително за Най-динамична компания и за предпочитан нискотарифен превозвач.

Силно оспорвани тази година бяха категориите за технологични решения в сектора на авиацията. Български и международни компании премериха сили в конкурса.

Зам. министърът на икономиката Даниела Везиева връчи престижните призове в някои от категориите и коментира: “За мен е oгромно удоволствие да наградя призьорите и да съм част от този празник. Не само защото иновациите са нещо много важно, с много висока добавена стойност. b2b Media е медията, която прави може би най–силната иновация. Медията която дава пример за позитивност и показва, че България е достойно и хубаво място за живеене и всички ние, независимо какво работим го правим, защото искаме да останем в България и това е държавата която ни заслужава и ние нея.”

Официалните гости на церемонията бяха:
  • Николина Ангелкова, министър на туризма
  • Даниела Везиева, зам. министър на икономиката
  • Максим Бехар, генерален почетен консул на Република Сейшели в България
  • Виктор Меламед, почетен консул на Кралство Тайланд
  • Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции (член на журито в Sky Stars 2016 )
  • Владимир Данаилов, главен изпълнителен директор на Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции

Sky Green Star – Авиокомпания с най-голям принос в опазването на околната среда  Air France-KLM 


Sky Innovation
– Иновация в авиационния бизнес KLM

Sky Budget Star
- Предпочитана нискотарифна авиокомпания  Wizz Air

Sky Leader
- За лидерска позиция в авиационната индустрия Turkish airlines

Sky Investor – За инвеститор в сферата на летищния и авиационен бизнес Woodward Bulgaria

Sky BG Innovation
- За българска иновация с принос в световната авиация Волаком

Sky Tradition – Дългогодишно присъствие и принос в развитието на авиационния пазар Airbus

Sky Shark - За бизнес развитие и за открити нови дестинации Wizz Air

Sky Marketing and PR Leader – За маркетингова или ПР идея Turkish airlines

Ace Star – За майсторство в професията и достоен личен пример Старши първи офицер Марио Бакалов – Lufthansa

Ace Star – За майсторство в професията Polish Airlines - LOT

Sky Debut – Бизнес дебют Landmarks

Sky Premier – Предпочитана логистична компания Cargo partner

Sky Startup Innovation
– За нова иновативна идея Speedy fly

Sky Startup Innovation
– За нова иновативна идея Mamel

Sky Soft – За софтуерно решение в сферата на пътуванията и авиацията Aviobilet

Sky Soft – За софтуерно решение в сферата на пътуванията и авиацията Frankfurt Aerospace Systems – ACSIS

Agent Leader – Предпочитан травъл агент ChartAir

Drone Innovation – Иновация при безпилотните летящи системи ВЕОС

Sky Favoritе – Специална награда на b2b Media Frankfurt Aerospace Systems – ACSIS

Sky Favoritе
– Специална награда на b2b Media Lufthansa

Sky Herald - За принос в популяризирането на България като туристическа дестинация

Сандрин дьо Сант Совьор – президент и изпълнителен директор на APG Inc и Николина Ангелкова, министър на туризма

Голямата награда “Sky Star – Най-добър авиопревозвач на годината” Wizz Air

Wizz Air е големият победител от нощта на Авио Оскарите
Организатори на събитието са b2b Media
Още от първото издание през 2015 година организаторите и инициаторите b2b Media си поставиха амбициозната задача то да се превърне в ежегодна инициатива, която да събира и обединява държавните институции, авио и туристическия бизнес.

Партньори:
DrivE.R, Trastena Wines, Mihalkovo, Samsonite Bulgaria, Edoardo Miroglio, Refan, Home Selection, Orbelus organic wine, Civitas, Клъстер "Зелен Транспорт", iNews, fakti, OkoloSveta, Tour BG, bgpredpriemach, сп Business Lady, сп. Story, Gourmet Publishing, списание "Железопътен и интермодален транспорт", manifesto.bg

SKY STARS е запазена марка на b2b Media!

Повече за събитието на официалната страница: http://skystars.b2bmedia.bg

Вижте още:

● Ново проучване на International Workplace Group разкрива, че 74% от родителите биха потърсили нова работа, ако се налага дълго ежедневно пътуване...